Wij hebben de afspraak met alle leerkrachten dat iedereen van onze school onze leerlingen aanspreekt op ongewenst gedrag. Wij spreken elkaar onderling ook aan op het naleven van deze eigen onderlinge afspraak. Aan het begin van ieder schooljaar bespreken we de kapstokregels met onze leerlingen zodat ze bij iedereen bekend zijn en duidelijk zijn. In groep 1 nemen we daar rustig de tijd voor en beginnen we door elke week 1 regel uit te leggen en komen we daar elke dag van de betreffende week kort op terug.

kapstokregels
Onze (kapstokregels) zijn:

• Een regel voor het omgaan met elkaar: We zijn aardig voor elkaar.
  • Een regel voor het omgaan met materialen: We zorgen goed voor onze spullen.
  • Een regel voor bewegen binnen en buiten onze school: We lopen in school, buiten mogen we rennen.

In de speelleerruimtes en op de gangen hangen deze regels, met een plaatje en eenvoudige, rijmende tekst die ook voor de kleinsten te begrijpen en te onthouden is.
Natuurlijk zijn er binnen de school meerdere regels en afspraken. In de basis zijn deze meer gedetailleerde regels en afspraken altijd terug te voeren op de kapstokregels.

Tweede Paasdag
maandag 22 apr 2019