Onderwijspersoneel en leerlingen die in contact zijn geweest met iemand die besmet is met het coronavirus (of dat nu iemand in de klas of buiten de school is) gaan 5 dagen in quarantaine. Daarna kunnen ze zich laten testen of nog 5 dagen langer in quarantaine blijven als er niet getest wordt. Scholen geven in die periode zoveel mogelijk onderwijs op afstand. Hoe makkelijk het is om snel te switchen naar onderwijs op afstand, is afhankelijk van de precieze situatie die er plaats vindt. U mag ervan uitgaan dat we in dergelijke gevallen hard werken om onderwijs op afstand snel en goed mogelijk te maken. Toch weten we uit ervaring dat dit zowel thuis als op school even tijd kost en daarom kiezen we ervoor om op dag 1 van de quarantaine van een hele groep een ‘organisatie dag’ in te lasten. Op dag 1 gaan we alles regelen en organiseren, zodat we vanaf dag 2 goed online onderwijs kunnen verzorgen en volgen.
U ziet het, het is best een uitdaging om op een veilig en verantwoorde manier weer open te gaan. We kunnen nog niet alles overzien en er gaan vast dingen gebeuren die van uw en onze flexibiliteit opnieuw het uiterste gaan vragen. We doen onze uiterste best om er het beste van te maken en hebben er het volste vertrouwen in dat, als we dat opnieuw samen met u kunnen doen, het vast goed gaat komen.