online onderwijs stripIn vergelijking tot de vorige lockdown zijn er veel meer kinderen die gebruikmaken van de noodopvang. Zowel door kinderen van ouders met cruciale beroepen als door kinderen in kwetsbare situaties. Gelukkig krijgen we dat tot nu toe rond, mede dankzij de inzet van medewerkers van het Kind centrum Schalkhaar. Op school worden kinderen in principe opgevangen, zoals een BSO-situatie. Omdat er erg veel kinderen van de noodopvang gebruikmaken en er sprake is van een maximumaantal in een groep voor BSO-medewerkers, hebben leerkrachten gezegd dat kinderen ook (deels) in de klas de lessen kunnen volgen.
Nu krijgen we aanvragen van ouders om op school lessen te komen volgen, wat niet de opzet van de noodopvang was, maar waar we wel op hebben ingespeeld. We kunnen ons overigens goed voorstellen dat deze vragen gesteld worden.
Het wordt wel spannend als er nog meer vraag komt naar de noodopvang.

Eventuele verlenging lockdown
Het OMT adviseert het kabinet aanstaande maandag over een eventuele verlenging van de lockdown. Dinsdagavond 12-01 is er opnieuw een persconferentie. De kans lijkt reëel, dat de lockdown met twee weken verlengd wordt, zie ook dit artikel op de site van de NOS.
We kunnen niet anders dan de formele berichtgeving afwachten hierin. We zullen alvast onze gedachten laten gaan over wat er nodig is als er inderdaad verlengd wordt.