krachtig onderwijsHierbij de maandelijkse update van ons plan ‘Krachtig onderwijs op De Sleutel’.

De afgelopen weken hebben we op de Sleutel hard gewerkt om de kwaliteit van de instructies te verbeteren. Hiervoor heeft het team een aantal speerpunten uit het zogenaamde Effectieve Directieve Instructie-model gebruikt. Tijdens de ouderavond van 10 oktober heb je kunnen zien en horen hoe leerkrachten lesdoelen formuleren, zicht krijgen op hoe de les bij kinderen overkomt (Controle van Begrip). Ook heeft het team een aantal hulpmiddelen gedemonstreerd, zoals de beurtstokjes en de wisbordjes.

De komende tijd tot december werken we aan nieuwe doelen:
- Het leren leren door middel van Groeikracht (groep 1 t/m 8):
Met Groeikracht willen we leerlingen bewust maken van de kracht van hun hersenen door hen kennis te laten maken met de principes van de zogenaamde groeimindset. Kort gezegd komt het er op neer dat iedereen het vermogen in zich heeft om met een juiste instelling, met oefening en doorzettingsvermogen veel (meer) te leren.

- Dalton en basisontwikkeling (groep 1 t/m 3):
Op welke wijze kunnen we het werken in hoeken inzetten om de brede ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Daarbij zetten we in op het versterken van doelgericht werken in hoeken op een speelse en betekenisvolle manier.

- Dalton (groep 4 t/m 8):
Op welke wijze kunnen we de takenbrief inzetten om de brede ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Daarbij zetten we in het op versterken van de basistaak, keuzetaken en extra werk

Via Parro krijgt u tot de kerstvakantie af en toe een inkijkje in de concretisering van het bovenstaande.

vrijdag 24 mei 2019
Hemelvaart, alle kinderen vrij