kinderboekenweekOp 3 oktober start de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema Vriendschap. In alle groepen op De Sleutel wordt hier tot en met 14 oktober regelmatig aandacht aan besteed. De kick-off van de 3 oktober met alle kinderen vindt komende woensdag plaats in de grote zaal aan het eind van de ochtend.Groep 7 en 8 houden tijdens de kinderboekenweek een voorleeswedstrijd. De eerste ronde vindt plaats in de groepen. Per groep worden enkele kinderen afgevaardigd naar de voorleesfinale. Deze finale is op maandagmiddag 15 oktober. Een deskundige jury kies uit de finalisten de voorleeskampioen van De Sleutel. De voorleeskampioen vertegenwoordigt onze school tijdens de Deventer voorleeswedstrijd. Daarna zijn er nog regionale, provinciale en landelijke wedstrijden.

Voorlezen, ook aan oudere kinderen, is goed voor de leesontwikkeling van kinderen. Het bevordert het plezier in lezen en komt de relatie tussen ouder en kind ook nog eens ten goede. Onder dit artikel vindt u een interessant artikeltje met voorleestips.

Actie Bruna: Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie: ‘Sparen voor je schoolbieb’. Wij vinden het leuk om met jullie hulp onze schoolbibliotheek uit te breiden met de nieuwste, spannendste en leukste kinderboeken! Hoe werkt de Schoolbieb-actie?

o U koopt van 3 t/m 14 oktober 2018 één (of meerdere) kinderboek(en) bij uw lokale Brunawinkel en levert de kassabon in op school.
o Lever de kassabonnen vóór 1 november 2018 in op school bij de groepsleerkrachten. Wij leveren de kassabonnen in bij een Bruna-winkel.
o De school mag t/m 15 december 2018 voor 20% van het totale kassabonbedrag nieuwe leesboeken uitzoeken in een Bruna-winkel.

Op www.bruna.nl/schoolbieb vindt u meer informatie over de actie.

Nieuwsgierig naar de aanleg van ons nieuwe Groene schoolplein?

Klik hier voor het laatste nieuws

Binnenkort

Studiedag: alle kinderen vrij
vrijdag 18 okt 2019
Herfstvakantie
zaterdag 19 okt 2019
Streetwisedag (ANWB) / week van de luizencontrole
maandag 28 okt 2019
Maandsluiting groep 1 t/m 4 (ouders welkom)
vrijdag 01 nov 2019
10-minuten-gesprekken
woensdag 06 nov 2019
Studiedag: alle kinderen vrij
woensdag 06 nov 2019
Maandsluiting gr 5 t/m 8 met de voorleeswedstrijd (ouders welkom)
vrijdag 08 nov 2019
10-minuten-gesprekken
woensdag 13 nov 2019
Versieravond Sint
maandag 18 nov 2019
Sintviering
donderdag 05 dec 2019
Go to Top
JSN Epic 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework