Ook op De Sleutel worden met ouders en onder leerkrachten gesprekken gevoerd over gezonde traktaties, gezonde 10-uurtjes, gezonde lunches. In die discussies gaat het altijd naar het zoeken tussen een balans van wat de verantwoordelijkheid is van ouders en wat de verantwoordelijkheid is van school.
Als het gaat om snoepen tijdens schoolreizen willen wij (de leerkrachten van De Sleutel) gezien de ervaringen van de laatste jaren alvast een aanpassing doen:
Kinderen nemen tijdens een schoolreis / schoolkamp geen eigen snoep meer mee. De leerkrachten die mee gaan op schoolreis/kamp zorgen, eventueel in overleg met kinderen, voor wat lekkers (snoep/fruit). Zo krijgt iedereen hetzelfde te snoepen en is er geen sprake van een (groot) verschil tussen wat de leerlingen te snoepen krijgen tijdens deze dag(en).
Voor overige activiteiten, zoals sportevenementen, laat de leerkracht via de klassikale nieuwsbrief of via Parro weten wat er wél/niet meegenomen mag worden (denk aan drinken/ 10uur hapje oid).

vrijdag 24 mei 2019
Hemelvaart, alle kinderen vrij