uilengroepWoensdag 18 april was de Uilengroep te gast bij Spie in Wijhe. De afgelopen periode is de uilengroep bezig met het project bruggen en dit bedrijfsbezoek is een leerzame, geweldige aanvulling.
We werden ontvangen door Xander Visser (vader van Nout groep 5 en Taco groep 8) en een collega en daar kregen we een presentatie te zien over het bedrijf, over verschillende bruggen, over het proces van aanvraag tot aflevering en leerden we welke beroepen er allemaal zijn binnen dit bedrijf.

Daarna volgde een indrukwekkende rondleiding door de fabriek, waar men zeer alert is op de veiligheid, daar zagen we onder andere lassers aan het werk en onderdelen van een brug die nu gemaakt wordt. Ook mochten we een kijkje nemen op kantoor waar hard gewerkt werd aan ontwerpen, berekeningen en bijvoorbeeld bestellingen.

Ter afsluiting kregen we ranja met een plak cake en een goodiebag van Spie.
Van ons kregen zij 3 heerlijke Tony Chocolonoly repen voor de gastvrijheid en de leerzame ochtend.

Bedankt Xander voor het organiseren van dit bedrijfsbezoek!

vrijdag 24 mei 2019
Hemelvaart, alle kinderen vrij