2017 10 05 staking obs

Het lerarentekort loopt snel op. De burn-out percentages in de sector zijn de hoogste van Nederland. De salarissen blijven mijlenver achter bij vergelijkbare beroepen. Het is CODE ROOD in het basis- en speciaal onderwijs.
De politiek aarzelt om werk te maken van een aantrekkelijker beroep, met een eerlijk salaris en een lagere werkdruk. Zij negeren de stormwaarschuwingen, terwijl het water de schoolteams tot de lippen staat. Tijdens de actiedag van 27 juni waren er mooie woorden, vage beloften en tot nu toe weinig daden.
Daarom roepen de Algemene Onderwijsbond, CNV Onderwijs, de Federatie van Onderwijsvakorganisaties, de FNV en PO-inactie alle leden in het primair onderwijs op om op de dag van de leraar, donderdag 5 oktober, de hele dag te staken. De Algemene Vereniging Schoolleiders steunt de actie en roept haar leden op de actie te steunen.
In het Zuiderpark in Den Haag zal het onderwijsveld met een massale actie de politiek duidelijk maken dat het beroep aantrekkelijker moet worden om een tekort te voorkomen. De eisen van het PO-front – waarin vakbonden, PO-inactie en PO-Raad samenwerken - zijn een salaris dat vergelijkbaar is met dat van het voortgezet onderwijs en een lagere werkdruk.
Het team van De Sleutelt legt daarom op 5 oktober het werk neer. De school is die dag gesloten. Ouders zijn via de mail op de hoogte gebracht. Meer informatie over de invulling van de stakingsdag volgt.

Studiedag: alle kinderen vrij
vrijdag 18 okt 2019
Herfstvakantie
zaterdag 19 okt 2019