Sinds 2015 zijn alle basisscholen verplicht om een eindtoets af te nemen in groep 8. Scholen mogen zelf een keuze maken voor een eindtoets. Na uitgebreid onderzoek en gebruikerservaringen van andere
scholen hebben wij gekozen voor de ROUTE-8- eindtoets, omdat deze veel minder tijd in beslag neemt en zich automatisch aanpast aan het niveau van het kind. Route 8 is erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De eindtoets zal afgenomen worden op 18 en 20 april a.s. Eerder werd de toets in februari afgenomen, maar door deze datum naar achter te schuiven, hebben de kinderen in groep 8 langer onderwijs gehad en meer

kennis opgedaan voordat hij/zij de eindtoets gaat maken. De toets wordt op school via het internet gemaakt en wordt in ongeveer 2 tot 3 uur afgenomen.

Persoonlijk
De ROUTE 8 toets is voor ieder kind een unieke toets. Het niveau van de toets past zich automatisch aan, aan het niveau van uw kind. Ieder kind doorloopt op deze manier een eigen route van vragen. Dit werkt voor uw kind prettig en zal minder belastend werken.

Rapportage

Na afname van de eindtoets ROUTE 8 ontvangt de school de rapportages van alle leerlingen. De ouders van de kinderen uit groep 8 ontvangen vervolgens van de school de rapportage van hun kind.

Vriendelijke groet
Esther van Onzen, leerkracht groep 8