Op woensdag  25 januari 2017 vindt het derde voorleesfestival op De Sleutel plaat. Dit is ter gelegenheid  van de opening van de Nationale Voorleesdagen.
Het  festival begint om 11.30 uur en duurt tot ongeveer 12.05 uur.  Er zijn twee voorleesrondes van een kwartier. Leerlingen van de groepen 1 t/m 4 kunnen samen met een van hun ouders komen luisteren naar het voorlezen.

Voor de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 is het natuurlijk ook het leukst als zij samen met hun ouders komen luisteren. Maar als je niet in de gelegenheid bent om mee te komen, mogen zij ook alleen naar de voorleesrondes. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 schrijven zich op inschrijflijsten in voor de boeken waar ze naartoe willen.
We hebben verschillende bijzondere gasten uitgenodigd, waaronder enkele artsen, oud-leerkrachten en twee buurvrouwen van de Lindenhof!  Tijdens de twee voorleesrondes zullen zij uit een rijke variatie aan boeken voorlezen.

Overzicht van de boeken en de voorleesplekken

image001Boek: De kleine walvis
Lokaal: de Uilengroep
Bedoeld voor: de groepen 1 tot en met 3

De kleine walvis vertelt het verhaal van een eenzaam jongetje en een kleine walvis die op het strand aanspoelt. Hun vriendschap verandert hun levens voorgoed.

image003Boek: Harry heeft honger
Lokaal: groep 4
Bedoeld voor: de groepen 1 tot en met 3

Een nijlpaard stampt hard rond in de jungle. De andere dieren worden er mopperig van. Wat is er met  het nijlpaard aan de hand?

image005Boek: Twee krr-okodillen

Lokaal: groep 5
Bedoeld voor: de groepen 1 tot en met 3

Salomon en zijn vriend Mortimer vervelen zich. Zij willen plezier maken, maar hoe? In bomen klimmen is gevaarlijk en vliegen is veel moeilijker dan ze dachten. Maar dan zien zij een groot nijlpaard in de rivier staan...

image007Boek: Kom uit die kraan

Lokaal: groep 6
Bedoeld voor: de groepen 1 tot en met 3

Kinderen mogen niet op de bouw komen, dat weet Bart best. Op een dag kruipt hij toch onder het hek door en bestuurt de wals, de cementwagen en de hijskraan. Waarom doet hij dat?

image009Boek: Fleur Humeur wordt dokter
Lokaal: groep 6/7
Bedoeld voor:  de groepen  4, 5 en 6

Fleur Humeur heeft regelmatig buien. Vandaag heeft Fleur een mopperige maandagmorgenbui, totdat ze op school komt en hoort dat het onderwerp van het nieuwe groepsproject 'het verbazingwekkende menselijk lichaam' is.

image011Boek: Lang geleden

Lokaal: groep 8
Bedoeld voor: de groepen  4, 5 en 6

Lang geleden... bevat verhalen over jagers en verzamelaars, boeren en vissers, koningen en koninginnen. Maar ook over beroemde figuren als Rembrandt van Rijn, Jacoba van Beieren en Michiel de Ruyter.

image013Boek: Hé, wie zit er op de wc?
Lokaal: personeelskamer
Bedoeld voor: de groepen 1 tot en met 3

Beer moet heel nodig. Hij loopt naar de wc. Maar de deur is op slot. Wat moet hij daar nu mee? 'Hé, wie zit daar op de wc?' Raad je mee?

image015Boek: Het dagboek van Nordius
Lokaal: de speelzaal
Bedoeld voor: de groepen  4, 5, 6, 7 en 8

Ik ben Nurdius Maximus, en ooit zal ik de grootste held in de Romeinse geschiedenis zijn. Het enige wat ik nu wil, is leren vechten als een gladiator.

image017Boek: Het menselijk lichaam
Lokaal: de speelzaal
Bedoeld voor: de groepen  4, 5, 6, 7 en 8

Hoe stroomt het bloed door je lichaam? Waardoor kunnen armen en benen bewegen? Informatieboek over het menselijk lichaam verteld door een huisarts.
Boek: Stoute hond
Lokaal: de directeurskamer
Bedoeld voor: de groepen 1 tot en met 3

Hij doet écht zijn best om een brave hond te zijn. Maar in de keuken staat een heerlijke taart en zijn baasje is niet thuis… Wat zal Sjors doen?

image021Boek: Mees kees en de sponsorloop
Lokaal: Groep 3
Bedoeld voor: de groepen  4, 5, 6, 7 en 8

Mees Kees heeft nog geen diploma, daarom mag hij niet meer alleen voor de klas staan. Hij gaat stage lopen bij de kleuters en 6B krijgt een invaljuf. Dan komt er een sponsorloop op school.

image023Boek: De leeuw en de aap

Lokaal: het speellokaal naast groep 3
Bedoeld voor: de groepen  4, 5, 6, 7 en 8

In De leeuw en de aap heeft Daphne Deckers een aantal oude fabels uit onder meer Azië en Afrika in een nieuw jasje gestoken. Het resultaat is een boek met elf exotische verhalen over leeuwen en hyena's, apen en kamelen.

image025Boek: Boy 7
Lokaal: groep 2
Bedoeld voor: de groepen 6, 7 en 8

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie.

image027Boek: Ravelijn
Lokaal: groep 1
Bedoeld voor: de groepen 6, 7 en 8

"Thomas, Joost, hun broer Maurits en tweelingzussen Emma en Lisa lijken heel gewone kinderen, totdat Joost ze voorgaat, onder de poort door van de magische stad Raveleijn. Tot hun verbijstering groeien ze uit tot ruiters te paard, en dat is niet zomaar.

Genoeg keuze dus uit leuke voorleesboeken! We zien jullie graag woensdag 25 januari om 11.30 uur.

Met vriendelijke groet,
Voorleesfestival-werkgroep