Op maandag 9 januari heeft het team een studiedag. Tijdens het middagprogramma van de studiedag staan werkt het team aan: procesgericht werken met cultuureducatie in relatie tot daltononderwijs.

Samen met 5 andere scholen van onze stichting heeft De Sleutel professionaliseringsubsidie in de wacht gesleept. Deze subsidie is gericht op deskundigheidsbevordering van het team. Met de gelden willen wij onze kunst- en cultuureducatie integreren binnen ons daltononderwijs.

In het eerste jaar ligt de focus op kwaliteitsverbetering van de creatieve vakken.  In de procesgericht werkwijze staat de ontwikkeling van kinderen en de vaardigheden die zij opdoen centraal en niet het eindproduct. Met andere woorden: het gaat om de reis en niet om de bestemming.

In het tweede jaar gaan we kijken hoe we de creatieve vakken kunnen integreren binnen ons daltononderwijs. Twee vragen zijn daarbij leidend:
  • Op welke manier kunnen we de daltonpijlers, vrijheid en verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, samenwerken en reflectie terug laten komen in ons cultuuronderwijs?
  • Op welke manier kunnen we onze huidige taakbrief, die nu nog voornamelijk gericht is op de cognitieve vakken, verrijken met creatieve opdrachten?
In dit tweejarig traject worden we begeleid door Karin Kotte, gespecialiseerd in procesgericht werken met cultuureducatie. Om de tips en adviezen vanuit deze begeleiding letterlijk en figuurlijk handen en voeten te geven wordt het team bijgestaan door een 3-tal kunstenaars. Vanaf februari zullen deze kunstenaars regelmatig binnen onze school te vinden zijn.  In de volgende nieuwsbrief meer hierover.

Nieuwsgierig naar de aanleg van ons nieuwe Groene schoolplein?

Klik hier voor het laatste nieuws

Binnenkort

Streetwisedag (ANWB) / week van de luizencontrole
maandag 28 okt 2019
Maandsluiting groep 1 t/m 4 (ouders welkom)
vrijdag 01 nov 2019
10-minuten-gesprekken
woensdag 06 nov 2019
Studiedag: alle kinderen vrij
woensdag 06 nov 2019
Maandsluiting gr 5 t/m 8 met de voorleeswedstrijd (ouders welkom)
vrijdag 08 nov 2019
10-minuten-gesprekken
woensdag 13 nov 2019
Versieravond Sint
maandag 18 nov 2019
Sintviering
donderdag 05 dec 2019
Versieravond Kerst
maandag 09 dec 2019
Adviesgesprekken groep 8
dinsdag 10 dec 2019
Go to Top
JSN Epic 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework