nationale voorleesdagen 2017Het voorleesfestival op 25 januari is het startschot voor de Nationale Voorleesdagen! Van 25 januari tot 4 februari staat bij boekhandels en bibliotheken het voorlezen aan jonge kinderen centraal, met speciale aandacht voor het boek De kleine walvis, prentenboek van het jaar.

Leest u als ouder ook elke dag voor? Onderzoek wijst uit dat kinderen die regelmatig voorgelezen worden en/of zelf fervente lezers zijn, over het algemeen een grotere leesvaardigheid en een positievere houding tegenover lezen hebben. Er is zelfs sprake van een positieve spiraal: wie veel voor het plezier leest in de vrije tijd, wordt een steeds betere lezer, en zal als gevolg daarvan weer vaker voor het plezier gaan lezen. (Voor)lezen is dus op elke leeftijd een “must”, en nog een leuke ook.

Inspiratie nodig? Neem eens een kijkje op www.denationalevoorleesdagen.nl voor voorlees- en boekentips.