Normering CITO-toetsen: De Sleutel hanteerde bij het verwerken van de CITO-scores de ABCDE-normering. Met ingang van dit schooljaar zijn we overgestapt naar de I-t/m-V-normering. In de bijlage van deze nieuwsbrief leest u hierover meer.
Normering toetsen spelling: Vorig schooljaar hebben we gemerkt dat de methodegebonden toetsen van STAAL-spelling erg streng was. De methodemakers hebben aan het begin van het schooljaar de normering aangepast. De eerste ervaringen laten zien dat de normering nog steeds leidt tot onnodig veel onvoldoendes. Omdat dit niet dubbelt met het beeld dat wij van onze leerlingen hebben en met het beeld dat de CITO-toets spelling geeft, onderzoeken we momenteel hoe andere scholen hiermee omgaan. Dat zal waarschijnlijk leiden tot een nieuwe aanpassing.  Voor nu willen we meedelen om niet te zwaar te tillen aan een negatieve score op spelling. In de nieuwsbrief van januari informeren we u hier verder over.

10-minuten-gesprekken
woensdag 13 nov 2019