Op woensdag 5 oktober a.s. hebben de kinderen van de Sleutel de kick-off van de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Voor altijd jong. Over opa’s en oma’s!’. Tot de herfstvakantie wordt er extra aandacht besteed aan leesbevordering. Een positieve grondhouding ten opzichte van lezen is één van de belangrijkste succesfactoren in het proces van leren lezen. Goede boeken, veel voorlezen, de inspirerende rol van volwassenen zijn daarbij essentieel.

Nienke Roosendaal, onze consulent van de bibliotheek, schrijft het volgende:
Van 5 tot en met 16 oktober staan kinderboeken weer volop in de schijnwerpers, want dan vindt de Kinderboekenweek plaats! Dit jaar staan opa’s en oma’s centraal, onder het motto Voor altijd jong. Niet alleen op school wordt van alles georganiseerd, maar ook in de boekhandel en de bibliotheek. Benieuwd wát dan? Op www.facebook.com/KinderboekenweekDeventer en www.kinderboekenweekdeventer.nl zijn allerlei activiteiten te vinden die tijdens de Kinderboekenweek gaan plaatsvinden, vooral tijdens het Kinderboekenweekspektakel op 9 oktober in de Deventer Schouwburg. Dit kinderboekenfeestje is voor iedereen overigens gratis toegankelijk.
 
Natuurlijk kunt u thuis ook uw eigen “Kinderboekenweek” vieren, bijvoorbeeld door extra voor te lezen, uw kind een boek cadeau te doen of een bezoekje te brengen aan de bibliotheek. Door thuis aandacht te besteden aan verhalen, stimuleert u uw kind niet alleen tot lezen, maar laat u uw kind ook genieten. Want, zoals in het Kinderen voor Kinderen-lied Voor altijd jong te horen is: “we lezen en dromen, zo chill.”

Nieuwsgierig naar de aanleg van ons nieuwe Groene schoolplein?

Klik hier voor het laatste nieuws

Binnenkort

Streetwisedag (ANWB) / week van de luizencontrole
maandag 28 okt 2019
Maandsluiting groep 1 t/m 4 (ouders welkom)
vrijdag 01 nov 2019
10-minuten-gesprekken
woensdag 06 nov 2019
Studiedag: alle kinderen vrij
woensdag 06 nov 2019
Maandsluiting gr 5 t/m 8 met de voorleeswedstrijd (ouders welkom)
vrijdag 08 nov 2019
10-minuten-gesprekken
woensdag 13 nov 2019
Versieravond Sint
maandag 18 nov 2019
Sintviering
donderdag 05 dec 2019
Versieravond Kerst
maandag 09 dec 2019
Adviesgesprekken groep 8
dinsdag 10 dec 2019
Go to Top
JSN Epic 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework