De openbare bibliotheek in Deventer heeft de VakantieBieb voor kinderen opengesteld. Volwassenen kunnen vanaf 1 juli gratis e-books binnenhalen. Dat gebeurt met een speciale app, die dit jaar meer titels bevat dan vorig jaar. Vooral voor kinderen noemt de bibliotheek het belangrijk in de vakantietijd te blijven lezen, om terugval in leesniveau te voorkomen. Om dit reden verspreidt de bibliotheek een gratis app met zestig titels voor kinderen, die ze zonder internet kunnen lezen op een smartphone of tablet. Voor volwassenen staan er straks dertig titels klaar.
De VakantieBieb omvat een flinke lijst met avontuurlijke boeken, griezelboeken, detectives, humoristische en fantasieboeken. Ook voor jongeren ouder dan twaalf jaar zijn er e-books. Voor volwassenen is er een verzameling romans en informatieve boeken. De app is tot eind augustus door iedereen gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde boeken komen in de boekenkast in de app te staan.

piekdag alle kinderen vrij
maandag 01 juli 2019
wenochtend
woensdag 03 juli 2019