2016 05 streetwiseOp woensdag 25 mei doen wij mee aan Streetwise. De praktische verkeerstraining wordt voor de groepen 1 t/m 8 volledig verzorgd en uitgevoerd door instructeurs van ANWB Streetwise.
Streetwise is een praktisch, maar ook leuk, leerzaam en uitdagend verkeersprogramma voor alle leerlingen van de basisschool.

De vier onderdelen zijn:
* Voor groep 1 en 2 ‘Toet toet’: Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van autogordel en autostoeltje. ( grote zaal )
* Voor groep 3 en 4 ‘Blik en klik’: Verdere behandeling van gevaarherkenning, veilig oversteken en de noodzaak van gebruik van de autogordel in een autostoeltje. ( gymzaal )
* Voor groep 5 en 6 ‘Hallo auto’: Invloed van reactiesnelheid, inschatten van de remweg van een auto en het juiste gebruik van een veiligheidsgordel.  ( buitenweg voor schoolplein )
* Voor groep 7 en 8 ‘Trapvaardig’: Gevaarherkenning, fietsvaardigheden en fietsbeheersing.  ( schoolplein )
Wilt u zien hoe Streetwise in de praktijk gaat? Klik dan op onderstaande link en bekijk het filmpje op de site.  http://www.anwb.nl/streetwise
We gaan er samen met de kinderen een leerzame maar vooral gezellige dag van maken!!