Logo-De-Sleutel-transparant
2016 05 streetwiseOp woensdag 25 mei doen wij mee aan Streetwise. De praktische verkeerstraining wordt voor de groepen 1 t/m 8 volledig verzorgd en uitgevoerd door instructeurs van ANWB Streetwise.
Streetwise is een praktisch, maar ook leuk, leerzaam en uitdagend verkeersprogramma voor alle leerlingen van de basisschool.

De vier onderdelen zijn:
* Voor groep 1 en 2 ‘Toet toet’: Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van autogordel en autostoeltje. ( grote zaal )
* Voor groep 3 en 4 ‘Blik en klik’: Verdere behandeling van gevaarherkenning, veilig oversteken en de noodzaak van gebruik van de autogordel in een autostoeltje. ( gymzaal )
* Voor groep 5 en 6 ‘Hallo auto’: Invloed van reactiesnelheid, inschatten van de remweg van een auto en het juiste gebruik van een veiligheidsgordel.  ( buitenweg voor schoolplein )
* Voor groep 7 en 8 ‘Trapvaardig’: Gevaarherkenning, fietsvaardigheden en fietsbeheersing.  ( schoolplein )
Wilt u zien hoe Streetwise in de praktijk gaat? Klik dan op onderstaande link en bekijk het filmpje op de site.  http://www.anwb.nl/streetwise
We gaan er samen met de kinderen een leerzame maar vooral gezellige dag van maken!!

Nieuwsgierig naar de aanleg van ons nieuwe Groene schoolplein?

Klik hier voor het laatste nieuws

Binnenkort

Zomervakantie
vrijdag 23 aug 2019
Go to top