Wat zijn Kinderzwerfboeken?
Dat zijn kinderboeken met een zwerfsticker op de kaft. Ze zijn niet van één kind, maar van alle kinderen. Je geeft de boeken door, laat ze achter op school, in een ziekenhuis, wachtkamer, winkel, trein, bus, etc. De afgelopen jaren zijn al meer dan een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Zo kunnen alle kinderen genieten van een leuk boek en wordt leesplezier doorgegeven! Het Kinderzwerfboekenproject is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Hoe werkt het?
-    In de schoolbibliotheek is een kast ingericht als “Kinderzwerfboekstation”: een plek waar de boeken hun zwerftocht beginnen.
-    Kinderen kunnen uit deze kast een boek meenemen, zelf lekker lezen en vervolgens op een openbare plek achterlaten om gevonden te worden door een ander kind.
-    Via www.kinderzwerfboek.nl kunnen zij de plek aangeven waar het boek te vinden is. Inloggen kan met   en gebruikersnaam: zwerfboek.
Lezen is heel belangrijk voor je ontwikkeling. Maar vooral ook erg leuk en ontspannend. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de kans bieden om boeken te lezen.
Om te voorkomen dat het Zwerfboekenstation snel leeg raakt, mag uw kind –als het een boek meegenomen heeft- hier zelf een eigen boek in terug zetten. Deze lever je in bij je leerkracht.
Meer weten?
Meer informatie is te vinden op www.kinderzwerfboek.nl. De “stationschef”/beheerder van ons Kinderzwerfboekstation is Nienke Roozendaal van de Bibliotheek Deventer: 0570-675724

Nieuwsgierig naar de aanleg van ons nieuwe Groene schoolplein?

Klik hier voor het laatste nieuws

Binnenkort

Streetwisedag (ANWB) / week van de luizencontrole
maandag 28 okt 2019
Maandsluiting groep 1 t/m 4 (ouders welkom)
vrijdag 01 nov 2019
10-minuten-gesprekken
woensdag 06 nov 2019
Studiedag: alle kinderen vrij
woensdag 06 nov 2019
Maandsluiting gr 5 t/m 8 met de voorleeswedstrijd (ouders welkom)
vrijdag 08 nov 2019
10-minuten-gesprekken
woensdag 13 nov 2019
Versieravond Sint
maandag 18 nov 2019
Sintviering
donderdag 05 dec 2019
Versieravond Kerst
maandag 09 dec 2019
Adviesgesprekken groep 8
dinsdag 10 dec 2019
Go to Top
JSN Epic 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework