2016 05 12 workshop ugandaOp donderdagmiddag zal het Kidsgear Children’s Choir uit Oeganda naar om 14.00 uur een optreden verzorgen voor leerlingen, ouders en andere belangstellenden op het schoolplein van OBS De Sleutel. Vanaf 13.00 uur maken de kinderen van De Sleutel al kennis met de Oegandese cultuur door middel van twee workshoprondes zang en dans / djembe. Na afloop van het optreden vindt er op het schoolplein een Oegandese markt plaats waar u of uw kind voor een klein geldbedrag Oegandese spulletjes kunt kopen. De opbrengst van de tournee gaat naar verschillende bouwwerkzaamheden, ambachtsschool en maandlasten voor eten, kleding/schoenen en onderwijs.

Het kinderkoor is afkomstig van de Kidsgear Primary school in Bukomansimbi, een school die een thuis biedt aan wees- en kansarme kinderen in Oeganda. De school werd in 2006 opgericht door de Nederlandse stichting UP4S. “Het kost veel geld om de school draaiende te houden,” aldus initiatiefneemster Sylvia Mbabazi. “Er is financiële steun nodig om te zorgen dat de kinderen te eten krijgen, om de leerkrachten te betalen en de gebouwen te onderhouden.”

In 2009, 2011, 2013 en 2015 heeft het kinderkoor al een tournee door Nederland gemaakt om de stichting naamsbekendheid te geven en sponsors te werven voor de basisschool. Op dit moment worden 80 weeskinderen volledig door de stichting onderhouden, met behulp van donaties. Daarnaast krijgen 400 leerlingen uit het dorp en de nabije omgeving les op Kidsgear Primary school. Mede door de tournee in 2009 heeft de stichting in 2010 een middelbare school kunnen bouwen.

Update: Er zijn foto's gemaakt tijdens de uitvoering: