Groep 6,7 en 8 hebben inmiddels 8 weken Rots & Watertraining achter de rug. We zien een enorm verschil met de eerste paar lessen, er is een stukje bewustwording tot stand gekomen. De één merkt dat hij / zij zich heel goed af kan sluiten voor prikkels van buitenaf, de ander merkt dat dit enorm veel moeite kost. De één merkt dat hij / zij vaak rotsig reageert en rotsreacties terug krijgt, de ander krijgt door dat die wel erg “waterig “ is en best wat meer “rots” mag gebruiken. Kortom; iedereen heeft zijn eigen leerproces en dat is mooi om te zien.
Vooral de spelletjes (de “battles”) vinden de leerlingen leuk. We spelen bijvoorbeeld “Hanenkamp”, waarbij 2 leerlingen samen in een kleine kring staan op 1 been. Ze geven elkaar een hand en proberen de ander uit balans of uit de kring te krijgen. Heel belangrijk om hierbij goed op je focus en je adem te letten!
Het wasknijperspel is ook populair; hierbij staan 2 leerlingen tegenover elkaar met beiden een wasknijper op beide schouders. Om en om proberen ze die van elkaar af te pakken. Ter verdediging hebben we een verdedigingstechniek geleerd (wegslaan van de hand). Heel lastig om tijdens zo’n leuk en fanatiek spel ook nog op je ademhaling en je focus te letten!
Stoptikkertje kan overal gespeeld worden. Dit wordt gespeeld net als het gewone tikspel, alleen mag je nu een duidelijk stopteken geven met de woorden “Stop” (denk eraan dat je hele houding “stop” uitstraalt en je stem luid en duidelijk is). Je mag dan niet getikt worden. Lastiger wordt het als je de tikker alleen mag stoppen in tweetallen of drietallen. Hierbij maken we de transfer naar het pesten. De tikker staat symbool voor de pester en kinderen helpen het gepeste kind nu samen!  Hier zien we dat het voor de pester niet meer leuk is om door te gaan omdat hij / zij geen kans krijgt om te pesten.
Heeft u vragen over ons Rots en waterprogramma of wilt u feedback geven over de ervaringen van uw kind? Wij vinden het erg prettig om te horen. Mailt u dan naar . Wij verzamelen de tips en tops en verwerken die in toekomstige trainingen.

Hartelijke groeten van het Rots & Waterteam,
Erwin, Annemieke, Esther, Ruud en Judith