kerstmanOok dit jaar vieren de kinderen het kerstfeest verspreid over twee dagen. Op donderdag 17 december 2015 vieren we kerst met een buffet voor en door de kinderen. En op vrijdagochtend 18 december 2015 zal er door de leerkrachten een voorstelling voor de kinderen gegeven worden. Door een verschuiving van de kerstactiviteiten naar donderdag en vrijdag (voorheen op woensdag en donderdag) kunnen we langer genieten van de kerstsfeer in de school.

Voor het kerstbuffet vragen wij weer aan alle kinderen om zelfgemaakte hapjes mee te nemen. Tevens verzoeken wij u om een bordje, bestek en een beker mee te geven. (Zorgt u ervoor dat alles voorzien is van een naam). Vanaf woensdag 9 december hangen er lijsten bij de klassen waarop u of uw kind kan aangeven wat voor hapjes (6) uw zoon of dochter meebrengt.

Het programma op donderdag 17 december:

De kinderen worden tussen 17.15 en 17.30 uur op school verwacht. De (6 kleine) hapjes voor het buffet kunnen dan in de klas worden afgegeven. Er wordt samen met de eigen klas in de groepen gegeten. Vanaf 17.15 uur is er buiten op het schoolplein een gezellig samenzijn voor de ouders en verzorgers. Er is soep en een broodje knakworst te koop op het schoolplein. U hoeft dus niet naar huis om te eten maar u kunt gezellig op school blijven. Groep 7 en 8 zullen voor een kleine bijdrage soep en broodjes serveren. Ook zullen zij zelfgemaakte spulletjes verkopen. De opbrengst hiervan is ten behoeve van het schoolkamp van deze groepen later dit schooljaar. Denkt u eraan om kleingeld mee te nemen. Reserveer alvast in uw agenda: donderdag 17 december vanaf 17.15 uur. Soep en broodjes staan voor u klaar!!

Om 18.30 uur worden de kinderen van groep 1 t/m 3 uit de klas meegenomen door hun ouders naar het schoolplein. Rond 18.30 uur zullen ook de kinderen van groep 4 t/m 6 op het plein komen om samen met de ouders, de kinderen en de leerkrachten te genieten van de kerstsfeer onder het genot van een hapje en drankje. Om 19.30 uur is het kerstfeest op het schoolplein afgelopen. Hierna willen wij de ouders vragen het team nog even te helpen met het opruimen van het schoolplein. Bent u geen klassenouder maar u wilt wel even helpen? Heel graag! Vele handen maken licht werk!

Hulp

Om deze kerstviering goed te laten verlopen hebben we net als andere jaren weer hulp nodig. Donderdagmiddag vanaf 15 uur voor het in kerstsfeer brengen van het plein en donderdagavond vanaf 19.30 uur voor het opruimen van het plein. Daarnaast willen we op vrijdagochtend 18 december vanaf 11 uur de kerstversiering binnen in school opruimen. De kinderen zijn om 12 uur vrij en dan kan iedereen naar huis en genieten van de verdiende kerstvakantie.

Mocht u zich nog niet hebben opgegeven en u wilt meehelpen, dan kan dit via . Ook kan het zijn dat u benaderd wordt door de kerstcommissie. Voor begeleiding van het kerstbuffet in de groepen worden of zijn de klassenouders gevraagd. Samen zorgen we zo weer voor een sfeervolle kerstviering op De Sleutel.
Heeft u nog vragen en/of opmerkingen over het bovenstaande, dan kunt u contact opnemen met ondergetekenden of met de groepsleerkracht.

Met vriendelijke groet,

Eveline Slagter (namens het team: ),
Francien Haarman (vanuit de ouders)
Kim Lodeweges en Marjolein Beumers (namens de OR: )