Er was regen en storm voorspeld. Zwaar weer.’ Zou de goede Sint wel komen nu hij ’t weer zoo lelijk vindt?’ Uiteindelijk bleek het loos alarm. Bij de aankomst van Sint en zijn Pieten scheen er al een waterig zonnetje en later op de dag was het weer gewoon stralend.
De dag begon voor de Goedheiligman overigens niet voorspoedig. Enkele Pieten werden plots bevangen door hoogtevrees en moesten van het dak van het Piethuis  bevrijd worden door de brandweer. Om de kinderen van De Sleutel niet langer te laten wachten, was de brandweer zo aardig om direct door te rijden naar onze school voorafgegaan door een snelle quad met twee Pieten.
Aangekomen op De Sleutel nam de Sint uitgebreid de tijd om kinderen de hand te schudden en hier en daar een woordje te wisselen.
.
Daarna werd het feestprogramma binnen voortgezet. Een Sinterklaaspoppenkastvoorstelling, een feestprogramma in de grote zaal en natuurlijk het uitpakken van surprises en voorlezen van gedichten in de bovenbouw. En dat allemaal onder het genot van pepernoten, taaitaai en een lekker glaasje drinken.
’s Middags , toen de Sint in verband met verplichtingen elders in het land al weer lang vertrokken was, hebben leerlingen van groep 4 t/m 8 zich creatief kunnen uitleven met The Sleutel ’s got talent. In de kleutergroepen was er ’s middags een aangepast spelletjes, vrijspeelprogramma.
Kortom, een geslaagde dag met dank aan de sinterklaascommissie.

{phocagallery view=category|categoryid=269|limitstart=0|limitcount=0}

maandag 19 aug 2019