eu fruit logoDe Sleutel is één van 1900 scholen die mag deelnemen aan EU-Schoolfruit.

Wat is EU-Schoolfruit?

EU-Schoolfruit stimuleert kinderen samen fruit en groente te eten in de klas. Deelnemende scholen ontvangen 21 weken gratis schoolfruit voor alle leerlingen.

Hoe werkt EU-Schoolfruit?

Scholen die meedoen met EU-Schoolfruit ontvangen 21 weken lang drie stuks groente/fruit per leerling per week. Tijdens de 21 weken schoolfruit maakt de school gebruik van de EU-Schoolfruitlessen en het schoolfruit-digibord.

De schoolfruitleveringen starten in de week van 2 november 2015 en lopen t/m 22 april 2016. In totaal ontvangen de deelnemende basisscholen gedurende 21 weken drie stuks gratis groente of fruit per week. Bij ons op school bieden we deze groente / dit fruit steeds aan op dinsdag, woensdag en donderdag.

Voordelen EU-Schoolfruit

•    Het is gezond. Kinderen hebben elke dag minimaal twee keer fruit en 150 gram groente nodig. Om dat te halen kunnen ze de eetmomenten op school niet missen.
•    Een gezonde school presteert beter. Leerlingen die gezond eten: zitten lekkerder in hun vel, krijgen minder snel griep, voelen zich fitter en leren makkelijker.
•    Gezond eten is besmettelijk. Zien eten, doet eten. Kinderen durven door EU-Schoolfruit meer soorten fruit en groente te proeven. Ook thuis.
•    Ouders waarderen het. Na de periode van gratis fruit en groente, wil 75% van de ouders een structureel schoolfruitbeleid.
•    Het is helder en eenduidig. Ouders weten waar ze aan toe zijn als ze alleen fruit en groente mogen meegeven voor het tienuurtje.
•    Het is leerzaam. Kinderen leren over de herkomst en gezondheidsvoordelen van fruit en groente.
•    Het is duurzaam. Veel soorten fruit en groente hebben een relatief lage klimaatbelasting.
eu fruit

Als we zijn een paar weken verder zijn hopen we in de groepen resultaten te zien. Hopelijk nemen kinderen gezonder  dingen mee voor in de pauze en tijdens het overblijven. We vragen van u als ouder om hierin een stimulerende rol te spelen.