Woensdag 30 september 2015 is groep 7 naar de IJssel gefietst voor het Uiterwaarden-project.
Na uitleg over het gebied en dat je niet tussen de koeien moet gaan rennen, zijn de kinderen in groepjes, onder begeleiding van de natuurouders, de uiterwaarden ingetrokken.

Daar waren verschillende opdrachten uitgezet, zoals: Hoe hoog is de boom (en hoe meet je dat), Wat voor een soort stenen neemt de rivier mee (en waar komen die vandaan), Wat hoor je allemaal voor een verschillende geluiden rondom de uiterwaarden, Maak een mini-rivier (en zie hoe het water zelf zijn weg zoekt) en Meet de stroomsnelheid van de IJssel (en waar stroomt deze eigenlijk naar toe?).

Dit jaar was ook de vader van Cayden aanwezig, die zelf schipper is geweest en nu bij Rijkswaterstaat werkt, en die de kinderen veel wist te vertellen over onder andere de IJssel, de kribben en de (gevaarlijke) stromingen. En bij zijn vraag: Waarvoor is het zomerbed? volgde het prachtige antwoord: Dunne dekens (voor als het winterdekbed te warm is....)!

Behalve de vader van Cayden was ook Noor dit jaar aanwezig, werkzaam bij Vogelwerkgroep Deventer, om de kinderen met de telescoop verschillende vogels van heel dichtbij te laten zien. En natuurlijk de vader van Tom die hard had meegefietst om de kinderen veilig naar de uiterwaarden en weer terug naar school te brengen.

En heel leerzame dag, maar ook gewoon leuk stenen in het water gegooid, uitgegleden in verse koeienvlaaien, koekjes gegeten en natte voeten gekregen in de laarzen!

Natuurouders bedankt!

{phocagallery view=category|categoryid=268|limitstart=0|limitcount=0}