goochelprojectDe tweede leerlijn projectgroep heeft het schooljaar afgesloten met een goochelproject.

De kinderen zijn acht weken bezig geweest met het analyseren van goochelacts, het doen van experimenten en met jongleren.  Voor deze gelegenheid zaten alle tweede leerlijnkinderen van groep 3 t/m 7 bij elkaar: in totaal 19 kinderen. De eindopdracht was, dat de leerlingen samen – zonder leerkracht – een goochelshow zouden organiseren.

Dat is gelukt. Ze hebben zelf een vergadering gehouden: één kind was voorzitter en twee  kinderen waren notulist. Ze hebben de naam van de show gekozen (De Magische Klas) en het programma opgesteld.  Tijdens de show waren er kinderen die experimenten en kinderen die goocheltrucs deden. De prestentor Vigo, die het uitstekend deed, vroeg na elke act aan de toeschouwers: was dit een goochelact of een experiment? Zo werd ook het publiek bij de show betrokken. Groep 3 hadden als act dat ze door een A4-tje konden stappen. Stella, Dieuwertje en Nadine deden dit prima! Groep 4 had verschillende acts, bijvoorbeeld  zout en peper scheiden dat door elkaar zat en zoveel mogelijk boeken op vier opgerolde A4tjes stapelen (hoogste score: 61 rekenboeken!). Alle kinderen keken ademloos toe hoe Hidde-Jan en Huub dit voor elkaar kregen. Groep 5 deed een ballonact. Groep 6 had goochelacts ingestudeerd. En groep 7 moest zelf een goochelact bedenken en opvoeren, wat goed gelukt is. Alle kinderen zijn heel actief en positief bezig geweest en het goochelproject was daardoor erg leuk om mee bezig te zijn geweest.
Juf Karla

Tweede Paasdag