De Sleutel is ernstig teleurgesteld over het voorstel van de gemeente om slechts €250.000 beschikbaar te stellen voor de renovatie van ons gebouw.
Afgezien van het feit dat dit bij lange na niet genoeg is voor wat wij als school nodig hebben, komt de gemeente eerder gedane beloftes niet na. Er is namelijk steeds gesproken over een renovatiebudget van €805.000. Daarnaast wordt er ook nog eens met twee maten gemeten:

• Sommige scholen waarvoor de renovatie op ongeveer hetzelfde gepland hebben deze naar voren geschoven en het totale renovatiebudget gewoon ontvangen.
  • Op meerdere wijken in de stad investeert / investeerde de gemeente fors in mooie nieuwe schoolgebouwen: de Rivierenwijk, Borgele, Keizerslanden, de Vijfhoek.

Tenslotte zijn een aantal regelingen uitgesteld in het kader van de aanstaande renovatie van De Sleutel uitgesteld omdat het logischer was om dergelijke investeringen tegelijk met de verbouwing van de school te doen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het project Frisse Scholen waarmee een bedrag van €85.000 is gemoeid. Zie ook het artikel uit de Stentor uit de bijlage. Dergelijke uitgestelde investeringen dreigt de school nu mis te lopen.
Wanneer u net als ons vindt dat de gemeente haar beloftes moet nakomen, teken dan de petitie op onderstaande link:  http://petities.nl/petitie/renoveer-basisschool-de-sleutel-in-schalkhaar

teken de petitie

voorjaarsvakantie