Vrijdag 27 november hebben alle leerlingen hun portfolio mee naar huis kunnen nemen. Wanneer deze nog niet terug op school is, willen wij dat de kinderen hun portfoliomap (in een tas) uiterlijk maandag 8 december weer mee naar school brengen. De komende weken worden nog niet afgeronde doelen met betrekking tot verantwoordelijkheid en vrijheid afgesloten. Ook kunnen kinderen nog werkjes, werkbladen, foto's verzamelen waarop zij trots zijn. Kortom, ook de laatste weken voor de vakantie wordt nog gewerkt met de mappen. Na de kerstvakantie starten we met het thema zelfstandigheid, een andere belangrijke daltonpijler. Eerst worden er in gesprekken tussen leerlingen en leerkrachten een nieuwe portfoliodoelen opgesteld die te maken hebben met zelfstandigheid. Daarna werken kinderen in januari t/m maart aan deze doelen. Van 2 maart t/m 30 maart worden de tweede ronde kind-ouder-gesprekken gevoerd. Voor de groepen 3 t/m 8 maakt het rapport ook deel uit van de portfoliomap.

zaterdag 24 aug 2019