De eerste schoolweek zit er alweer op. Deze eerste weken van een schooljaar worden ook wel de Gouden Weken genoemd. In deze periode worden de lijnen uitgezet voor de rest van het schooljaar. Dat geldt zeker ook voor de groepsvorming. Daarom wordt er in alle klassen (bijna) dagelijks aandacht besteed aan activiteiten die groepsvorming stimuleren. Een greep uit de activiteiten:

Groep 1:     het wie-is-wie-spel met de nieuwe kieskaartjes
Groep 2:     het elkaar-niet-aan-het-lachen-maken-spel door nep-te-huilen (dat is dus niet gelukt … hihihi!)
Groep 3:     het spiegelbeeld-spel (elkaars bewegingen als in een spiegel nadoen)
Groep 4:    een complimenten woordweb
Groep 5/6:     het gekke-bekken-spel
Groep 6/7:     het plonk(3)-blieb(7)-spel
Groep 8:     een vertrouwen-in-elkaar-hebben-oefening

Deze week zijn we ook gestart met het continurooster. Een ingrijpende verandering voor de leerlingen en de leerkrachten. Deze week hebben we, als het om het weer gaat, al van alles meegemaakt: regen – onweer – bewolking – stralende blauwe lucht. Op die manier hebben we als team al een aantal kleine veranderingen toe kunnen passen om de tussen-de-middag-pauze goed te laten verlopen. Hoewel we nog in de startfase zitten en sowieso nog moeten wennen na zes weken vakantie, merken we dat we dat we de lessen ’s middag rustiger kunnen beginnen. Dat is en blijft één van de belangrijkste doelen van het nieuwe continurooster.

JSN Epic 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework