Dinsdag 17 juni was het eindelijk zover; het schoolreisje voor groep 5 & 6. Om 9.15 vertrokken we met een luxe touringcar naar Dieren voor een leuke dag in De Spelerij en Uitvinderij. Eerst met alle kinderen het park verkennen en daarna in groepjes zelf op pad. De lunch was best bijzonder; zelf broodjes aan een stok afbakken en daarna vullen met jam, vruchtenhagel of hagelslag. Ook zonder vulling waren de broodjes erg lekker. Een enkeling had al zoveel gesnoept dat één broodje genoeg was, anderen aten er wel 4. Na het eten mochten we naar de werkplaats van de Uitvinderij voor bijna 1,5 uur zelf spullen maken. Zo kon je er bootjes van piepschuim bouwen en daarna uitproberen op het water, sleutelhangers maken van plexiglas, een naamlabel maken door letters te slaan in een plastic plaatje, een kunstwerk maken met een bepaalde verftechniek etc…..er werd enthousiast en hard gewerkt.
Gelukkig was er daarna ook nog tijd genoeg om weer in groepjes op pad te gaan en vrij te spelen en te ontdekken. Om 15.00 kwamen we weer samen op het verzamelpunt en kreeg iedereen nog een ijsje. Helaas komt aan alle leuke uitjes weer een eind en moesten we terug naar de bus. In de bus hebben we nog gezongen en muziek geluisterd. “Gaan we ons nog verstoppen als we aankomen?”, Nee; we stappen gewoon een straat eerder uit en laten een lege bus voorrijden! We hebben om het hoekje bij het Haarhuus even gewacht en toen renden de kinderen luid juichend naar hun familie toe.
Het was een gezellige dag!

Bekijk alle foto's via deze link.

voorjaarsvakantie
zaterdag 16 feb 2019