De bibliotheek geeft deze zomer een cadeautje weg dat lezen tijdens de zomervakantie stimuleert: de VakantieBieb. Met de VakantieBieb-app kunnen kinderen (en hun ouders) tijdens de zomervakantie e-books van de bibliotheek op een tablet of smartphone lezen. Als kinderen regelmatig blijven lezen in de zomervakantie, kan een terugval in leesniveau worden tegengegaan. Dat is wel nodig, want uit onderzoek weten we dat kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen 1 a 2 AVI-niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Lezen in de zomervakantie is dus erg belangrijk en dat kan heel goed digitaal met de VakantieBieb-app van de bibliotheek. De nieuwe versie van de Vakantie-Bieb is vanaf 1 juli tot en met 31 augustus 2014 te downloaden in de App Store en Google Play Store. Voor meer informatie zie www.vakantiebieb.nl.