Het is herfst en overal vallen de blaadjes van de bomen. Dat is leuk, want je kan er heerlijk in spelen, maar het geeft ook wel veel rommel. En als al dat blad te lang blijft liggen kan het heel glad worden in de straat. Daarom gaan er in Deventer altijd heel veel mensen aan het werk om het blad op te ruimen. Daar kan jij bij helpen! Bennie Bladman van de Deventer Schoon Familie houdt een spannende Bladverzamelwedstrijd En jouw school doet mee!
Van maandag 28 oktober tot en met donderdag 7 november staat er een bladkorf naast het schoolplein. Daarin mag je alle bladeren gooien die je maar vinden kan. Pas wel op dat er geen afval bij zit want dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Je mag blad van huis meenemen, je ouders vragen om te helpen, de stoep van de buren aanvegen, maar het leukste is het natuurlijk om met z’n allen in de buurt van de school bladeren te harken en te vegen.
Donderdag 7 november is het tijd voor de finale. Dan wordt om 13.00 uur gemeten hoe hoog de bladberg is in de korf. Dat wordt heel spannend, want op alle scholen die meedoen wordt tegelijk gemeten.
Als jouw school de hoogste berg heeft van allemaal, dan winnen jullie de Bladbokaal 2013!
Die wordt dan diezelfde middag nog naar jullie school gebracht.
Ik wens jullie heel veel plezier bij het verzamelen! Groetjes,
Bennie Bladman
Oh enne... ik kom meten hoe hoog de bladberg is. Als je met z’n allen in de bladkorf gaat staan springen (ik weet hoe leuk dat is) wordt de berg meteen een stuk lager. Niet doen dus…
Maar dat mag je niet verder vertellen hoor!
Bennie
www.deventerschoonfamilie.nl

Versieravond Sint
maandag 18 nov 2019