Mijn naam is Marijke Slagter, kindertrainer- en coach bij Opgroeien in Aandacht. Opgroeien in Aandacht biedt Mindfulness voor kinderen van 4 t/m 14 jaar in de vorm van een 8- of 10-weekse training. Mindfulness is met milde, niet oordelende aandacht aanwezig zijn in het moment. Door kinderen hiermee te laten oefenen, leren ze aandacht te geven aan innerlijke ervaringen. Mindfulness helpt kinderen tot rust te komen en leert ze omgaan met de vele prikkels van deze tijd. Het kan kinderen helpen bij: een hoofd vol piekergedachten, weinig zelfvertrouwen, slecht in slaap kunnen vallen, rusteloosheid, spanning, verdriet en angst. Positieve effecten van Mindfulness voor kinderen zijn: meer zelfvertrouwen, rust, het herkennen en om kunnen gaan met lastige gevoelens en gedachten, een betere concentratie, vriendelijkheid en verdraagzaamheid en meer balans en plezier.
De training ‘Aandacht werkt’, bestaat uit stilte-oefeningen, zintuiglijke oefeningen, spelletjes, verhalen, kinderyoga en gesprekjes, waarbij steeds de ervaring die er nu is centraal staat.
Voor de zomervakantie gaf ik de training aan groep 4 van basisschool de Sleutel. Een enorm leuke en leerzame ervaring voor zowel de kinderen als voor mij! Hierover schreef ik een blogje op mijn eigen website en de website van de school (http://opgroeien.inaandacht.nl/mindfulness-in-groep-4/). Ook dit schooljaar zal ik de training geven aan de huidige groep 4 en daar zie ik erg naar uit.
Graag wil ik u wijzen op de gratis kennismakingsworkshop Mindfulness voor kinderen, op vrijdagavond 8 november in Deventer. Deze workshop is voor zowel kinderen als hun ouders. Meer informatie over de workshop vindt u op: www.opgroeieninaandacht.nl/kennismakingsworkshop-8-november/.
Graag tot ziens!
Met hartelijke groet, Marijke Slagter