Van 2 t/m 13 oktober is het kinderboekenweek. Het thema is Klaar voor de start.
Speciaal voor de Kinderboekenweek schreef Harmen van Straaten het Kinderboekenweekgeschenk Je bent super...Jan!
Voor jonge kinderen is er het Prentenboek Zzz, gemaakt door Loes Riphagen.
De bibliotheek Deventer heeft verschillende activiteiten georganiseerd: een biebsportquiz, je kunt naar een verfilmd jeugdboek kijken en er wordt in verschillende bibliotheken voorgelezen. Op www.kinderboekenweekdeventer.nl kun je het hele programma vinden.
Op zondag 13 oktober lezen verschillende kinderboekenschrijvers in de Deventer Schouwburg voor uit hun boeken. Dit evenement is gratis te bezoeken.
Op de Sleutel besteden wij ook aandacht aan de Kinderboekenweek.
Op woensdag 2 oktober hebben wij de kinderboekenweek gezamenlijk geopend in de grote zaal. Kinderen van de leerlingenraad lezen voor uit boeken over verschillende sporten.
De hele week wordt er in de groepen aandacht besteed aan een boek dat past bij het thema Klaar voor de start. In elke klas wordt een thematafel/hoek ingericht. De Kinderboekweek sluit aan bij de themaweken sociaal emotionele ontwikkeling (zie volgende item)
Op de inloopavond – woensdag 16 oktober vanaf 18.30 uur – mogen kinderen, ouders, opa’s en oma’s komen kijken naar alle activiteiten en werkstukken waar de kinderen aan hebben gewerkt.
De leescoördinatoren Tjitkse Groen en Anniek Klaverstijn

10-minuten-gesprekken