streetwise-groep7
Op vrijdag 30 augustus deden alle klassen van De Sleutel mee aan het ANWB Streetwise programma. Middels dit verkeerseducatieprogramma leerden de kinderen op een verantwoorde manier met verkeerssituaties omgaan.

De groepen 1 en 2 kregen door hun eigen leerkrachten een verkeersprogramma aangeboden. De overige groepen kregen les van een ANWB-instructeur.
De groepen 3 en 4 deden mee aan het onderdeel 'blik en klik', waarbij de kinderen leerden wat ze zelf kunnen doen om hun veiligheid in het verkeer te vergroten. Zo werd er aandacht besteed aan veilig oversteken en aan het belang van het omdoen van een gordel in de auto.
De groepen 5 en 6 kregen het onderdeel 'hallo auto' aangeboden, waarbij de kinderen leerden over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. De kinderen mochten zelfs plaats nemen op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en zelf remmen. Dat was best spannend!
De groepen 7 en 8 deden mee aan het onderdeel 'trapvaardig', waarbij veel aandacht was voor de praktische fietsvaardigheid van de kinderen. De kinderen fietsten over een uitdagend parcours op het schoolplein en trainden moeilijke manoeuvres. Ook reden ze met een zware rugtas op. Hiermee werden ze voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. De fietsen van de kinderen werden aan een Bike Check onderworpen (Nicole en Nana, nogmaals hartelijk dank!). Als afsluitend onderdeel mochten de leerlingen op een elektrische step rijden.
Kortom een zeer leerzame, maar vooral ook leuke ochtend!

Voor meer foto's van groep 7: http://groep7desleutel.blogspot.nl

{phocagallery view=category|categoryid=184|limitstart=0|limitcount=0}