Ga jij ook graag de natuur in met je kinderen?
Ga dan mee op stap met de natuurouders! We zijn nu met zijn zessen, maar we willen graag groeien naar tien tot twaalf mensen. Heb jij tijd en zin om een paar woensdag- of vrijdagochtenden per jaar met de kinderen mee te gaan? Voorkennis is niet nodig en je steekt er zelf ook wat van op.

Vrijdagochtend 13 september gaan we met groep 7 naar de Uiterwaarden. We gaan onder andere kijken naar de vogels die in de Uiterwaarden leven, de hoogte van de bomen meten, naar rivierklei boren en de stroomsnelheid van de IJssel bepalen.

Met groep 2 gaan we op woensdag 2 oktober in het Pastoorsbosje tegenover de school met behulp van kabouter Ben kennis maken met de geuren en kleuren van de natuur. De kastanjes en beukennootjes moeten worden gesorteerd, er worden tekeningen gemaakt voor de kabouterkoning, er wordt geproefd van de honing (waar komt dat vandaan?) en nog veel meer leuke opdrachten.

Als laatste project dit najaar gaan we woensdagochtend 16 oktober dierensporen bekijken met groep 4. Niet alleen pootafdrukken zoeken, maar we gaan ook poep, braakballen en veren bekijken.

De natuurprojecten vormen een speelse manier om kinderen respect voor de natuur bij te brengen via doe-opdrachten in kleine groepjes. Ieder project heeft een ander accent. Het kabouterpad (groep 2) laat kinderen zoeken, ruiken en voelen. Het kabouterpad is voor de kinderen de eerste kennismaking met de natuurprojecten van het IVN (zie www.ivn.nl). Bij het sporenpad (groep 3/ 4) speuren ze naar dierensporen (een hol, een nest, uitwerpselen, braakballen, vraatsporen). In groep 5/6 bekijken ze de beestjes in de bodem en in het water. En als klap op de vuurpijl bezoeken de kinderen in groep 7 de uiterwaarden waar ze onder meer de stroomsnelheid van de IJssel meten en naar rivierklei boren. Al deze projecten worden door de natuurouders verzorgd.
Spreekt het je aan, en heb je een paar woensdag- of vrijdagochtenden per jaar t

woensdag 21 aug 2019