Op woensdag 2 juli 2014 werd het eindejaarsfest gevierd.
Bekijk de foto's via deze link.
Deze week hebben we afscheid genomen van enkele collega’s die vele jaren op de Sleutel werkzaam zijn geweest. Hanny, Arno, Ery , bedankt voor jullie inzet voor onze school en veel plezier in jullie nieuwe baan. Conciërge Piet gaat genieten van zijn welverdiende pensioen. Na verschillende operaties aan zijn knie blijkt inderdaad … driemaal is scheepsrecht. Iedereen die hem deze week heeft gezien, heeft geconstateerd dat hij weer loopt als een kievit.

Iedereen gaat nu eerst genieten van een lange zomervakantie. Daarna hopen we elkaar weer gezond en gebruind terug te zien op 18 augustus. We openen het nieuwe schooljaar om 8.30 uur op het grote plein. U als ouder bent hierbij ook van harte uitgenodigd. Na de openingsactiviteit, die ongeveer een kwartier duurt, kunt u met uw kind(eren) een kijkje nemen in het nieuwe lokaal.
(Wanneer het regent, gaan de leerlingen met of zonder hun ouders eerst naar hun nieuwe lokaal. Daarna trappen we het schooljaar gezamenlijk af in de grote zaal. Hierbij kunnen helaas wegens ruimtegebrek geen ouders aanwezig zijn.)
Na de zomervakantie starten we met het continurooster. De lestijden van de groepen vindt u nogmaals hieronder. Wilt u het broodtrommeltje, de drinkbeker en/of het drinkbakje voorzien van naam en groep. Bij aanvang van de lessen kan het eten en drinken in de daarvoor bestemde bakken gedaan worden. Het drinken voor de lunch wordt in koelkasten op school bewaard.

Met ingang van schooljaar 2014 – 2015 zijn er in het kader van het portfolio de volgende contactmomenten tussen ouders en school:

Startgesprek:
Aan het begin van het schooljaar (augustus –september) vinden er startgesprekken tussen ouders en leerkrachten.

Op maandag 22 september vinden de groepsouderavonden plaats. Op deze avond krijgt u van de groepsleerkrachten informatie over het betreffende leerjaar. Er zal onder andere verder ingegaan worden op het werken met het portfolio. Wanneer uw kind in groep 4, 5, 6 en/of 7 zit, wordt u bijgepraat over de nieuwe taalmethode Staal, waar we volgend jaar in de meeste groepen mee gaan werken. Te zijner tijd ontvangt u een uitnodiging voor de groepsouderavond.
Door een misverstand heeft het nog niet eerder in de Nieuwsbrief gestaan. Maar de meeste ouders hebben het inmiddels wel gehoord., Juf Eveline is in de meivakantie bevallen van een prachtige dochter, Nowèle. De jonge dame groeit als kool. De leerlingen van groep 6 en 7 hebben haar al kunnen bewonderen, want enige weken geleden is Eveline met haar dochtertje op school geweest. We wensen Eveline, Owen en Nowèle veel geluk samen.
Het kleuterfeest stond deze keer in het teken van "de dierentuin".
Tijdens een stormachtige nacht zijn de dieren van de dierentuin ontsnapt.
De dierenverzorger kon ze eerst niet vinden, maar met hulp van de kinderen van de Sleutel is alles toch weer goed gekomen!
Tijd voor een feestje dus.

Dinsdag 17 juni was het eindelijk zover; het schoolreisje voor groep 5 & 6. Om 9.15 vertrokken we met een luxe touringcar naar Dieren voor een leuke dag in De Spelerij en Uitvinderij. Eerst met alle kinderen het park verkennen en daarna in groepjes zelf op pad. De lunch was best bijzonder; zelf broodjes aan een stok afbakken en daarna vullen met jam, vruchtenhagel of hagelslag.

In de vorige nieuwsbrief berichtten wij over de vorming van combinatiegroepen. Ouders van leerlingen die hier volgend schooljaar bij betrokken zijn, zijn inmiddels geïnformeerd. Over de personele bezetting van het komend schooljaar kunnen wij u nu alvast het volgende meedelen:
- 10 juni: ouderavond voor ouders van de huidige groep 4-5-6 over combinatiegroepen;
- 23 juni: bekendmaking van de groepsindeling en de personele bezetting voor het komend schooljaar.
Volgende week ontvangt u meer informatie over het nieuwe continurooster. Nu volstaan wij even met een overzicht van de tijden voor het komende schooljaar en het vakantierooster.

Schooltijden 
Dag Begintijd Eindtijd
Maandag 08.30 uur 14.15 uur
Dinsdag 08.30 uur 14.15 uur
Woensdag 08.30 uur 12.15 uur
Donderdag 08.30 uur 14.15 uur
Vrijdag  08.30 uur 14.15 uur

Woensdag 11 juni 2014 is het weer Buitenspeeldag! Op de Buitenspeeldag staat in heel Nederland buitenspelen centraal. Kinderen en jongeren worden op deze dag gestimuleerd om naar buiten te gaan. Want lekker buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen en is vooral heel erg leuk!
De Buitenspeeldag is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Nederlandse Gemeenten, Veilig Verkeer Nederland, Scouting Nederland, Jantje Beton en Nickelodeon. Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen.

Op dinsdag 17 juni a.s. gaan de kinderen van groep 3 t/m 6 op schoolreis. Hieronder vindt u de bestemmingen van de groepen:
Groep 3 en 4 Avonturenpark Hellendoorn
Groep 5 en 6 De Spelerij in Dieren.
Op school wordt dan het kleuterfeest gevierd
Van maandag 16 t/m donderdag 19 juni vindt het schoolkamp van groep 8 plaats.
Operatie
Piet Roosen wordt dit schooljaar voor de derde keer geopereerd aan zijn knie. Hopelijk voor Piet geldt ook voor hem het spreekwoord: driemaal is scheepsrecht. Het zou fijn zijn als hij daarna van zijn welverdiende vrije tijd kan genieten. Piet gaat na de zomervakantie officieel met pensioen.
Afscheid
Op 25 juni nemen het team en enkele oud-medewerkers van de Sleutel afscheid van hem onder het genot van een hapje en een drankje. Op maandagmiddag 30 juni na drie uur kunt u als ouder nog even een handje schudden. Piet is dan namelijk even op school. Dit combineren we dan met de overige collega’s die volgend schooljaar niet meer op De Sleutel werkzaam zijn.

In het kader van het leesbevorderingsproject Bibliotheek op School zoeken we ouders die af en toe mee willen werken met het invoeren van leesboeken in een computer-uitleensysteem. Momenteel zijn drie ouders actief om samen met een medewerker van de Openbare Bibliotheek onze boeken in te voeren. Onder het mom van vele handen … kunnen we nog assistentie gebruiken. Interesse? Neem even contact op met Tjitkse Groen (groep 1 / ) of Anniek Klaverstijn (groep 4 / )
Wilt u bij het parkeren van uw auto, denken aan de volgende zaken:
- Parkeren in de daarvoor bestemde vakken;
- Invalideparkeerplek(ken) vrijhouden;
- Niet dubbel parkeren.
Tijdens uitzwaaimomenten (schoolreis / schoolkamp) is het vaak een drukte van belang rondom de school. Voor de verkeersveiligheid en voor de bereikbaarheid van de buurt en de overige auto’s graag bovenstaande in acht nemen. We krijgen hierover in deze periode regelmatig klachten van buurtbewoners. Wij willen de relatie met hen graag goed houden. Bedankt!
De bibliotheek geeft deze zomer een cadeautje weg dat lezen tijdens de zomervakantie stimuleert: de VakantieBieb. Met de VakantieBieb-app kunnen kinderen (en hun ouders) tijdens de zomervakantie e-books van de bibliotheek op een tablet of smartphone lezen. Als kinderen regelmatig blijven lezen in de zomervakantie, kan een terugval in leesniveau worden tegengegaan. Dat is wel nodig, want uit onderzoek weten we dat kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen 1 a 2 AVI-niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Lezen in de zomervakantie is dus erg belangrijk en dat kan heel goed digitaal met de VakantieBieb-app van de bibliotheek. De nieuwe versie van de Vakantie-Bieb is vanaf 1 juli tot en met 31 augustus 2014 te downloaden in de App Store en Google Play Store. Voor meer informatie zie www.vakantiebieb.nl.
De inloopavond ter afsluiting van de themaweken was wederom een succes. Ondanks de regen stonden er veel ouders en kinderen bij de onthulling van onze "freerunners". Na het zingen van het vriendschapslied kon iedereen binnen de activiteiten van de afgelopen weken bewonderen.
In groep 6 hadden leerlingen in kleine groepjes een eigen bordspel bedacht en gemaakt; tijdens de inloopavond werd er volop gespeeld met familie. Het was gezellig druk. Bekijk de foto's voor een sfeerimpressie van een geslaagde avond.

Op vrijdag 25 april werd de jaarlijkse sportdag voor de buitengemeenten van Deventer georganiseerd. Het was ontzettend mooi weer en de leerlingen hebben vol goede zin gesport! Er werden wedstrijden van slagbal, lijnbal en trefbal gespeeld. De estafette met loopski's werd snel afgeschaft, dit bleek toch moeilijker dan gedacht. Hoogtepunt van de dag was natuurlijk de estafette tussen de scholen. Uiteindelijk hebben we geen prijzen in de wacht gesleept, maar wel een hele gezellige sportieve dag gehad! Bij deze nog een extra bedankje voor onze hulpouders: Theo, Rixt, Nana, Peter, Wilco, Christel en Frank!

Woensdagmiddag 21 mei was het erg druk op het schoolplein van OBS De Sleutel. De leerlingen van groep 7 en 8 hadden samen met een aantal enthousiaste ouders namelijk een kleedjesmarkt georganiseerd. Behalve oude spulletjes werden er ook plantjes, broodjes knakworst, boeken, carwash-bonnen, drinken en ijsjes verkocht. Voor de kinderen was er een groot springkussen, waar ze zelfs gratis op mochten! Ook werden bezoekers getrakteerd op breakdance- en gitaaroptredens, dit alles natuurlijk door leerlingen van de school uitgevoerd. Een reporter van 'In Schalkhaar' kwam nog foto's maken (http://www.schalkhaar.nu/).

Zoeken op deze site