Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Sleutel en de Nicolaasschool in Schalkhaar hebben 170 kijkdozen ingericht

De leerlingen zijn onder begeleiding van een echte architect op (ruimtelijk) onderzoek uitgegaan. Na een instructieles over het maken van een maquette, over perspectief, afmetingen, schaal en materiaal, hebben de leerlingen een schets gemaakt van hun droomwereld. Daarna volgden 3 projectlessen waarin zij die ideeën in drie dimensies omzetten. Daarvoor kreeg iedere leerling een - nog lege - laarzendoos waarin de maquette van hun ideale, ruimtelijke wereld werd opgezet. De leerlingen gingen aan de slag met kosteloos materiaal. Belangrijk was dat het wit of een houtkleur had. Later mocht er kleur aan toegevoegd worden met tijdschriften..
Wethouder Marco Swart opende zondag samen met de leerlingen de expositie. Architect Daan Josee maakte bekent dat Jasper Reilink van OBS De Sleutel  Luuk Leemkuil van De Nicolaasschool uit groep 8 bekend dat zij de mooiste kijkdoos hadden gemaakt.
Greta Molendeijk

{phocagallery view=category|categoryid=157|limitstart=0|limitcount=0}

Versieravond Sint
maandag 18 nov 2019