Bouw je eigen, ideale wereld in een schoenendoos. Met deze opdracht gaan leerlingen uit groep 7 en 8 aan de slag. Onder leiding van professionals leven zij hun fantasie uit en bouwen zij hun gedroomde wereld in klein formaat.

Inspiratie
Steeds meer plekken op de aarde vormen een bedreiging voor ons wonen. We gaan op zoek  naar andere gebieden om te kunnen wonen. In samenwerking met het  Architectuurcentrum Rondeel bedenk je hoe je in deze nieuwe wereld kunt leven, in een land ‘hier ver vandaan’. Als op een onbewoond eiland. We gaan samen met jullie op zoek naar hoe je kunt wonen, spelen en leren op plekken waar tot nu toe nog nauwelijks gewoond wordt.

2 en 3 dimensies
We werken hierbij van platte schets op papier (2 dimensies) naar een ruimtelijke voorstelling (3 dimensies) van je verhaal over het wonen in een wereld van morgen. Je droomwereld kan een verbeelding zijn van: een kamer, een tuin, een school, een weg of zelfs een (gedeelte van een) stad.

 

Er is een winnaar!
En dat alles passend in een schoenendoos. Als alle nieuwe werelden passen in dat kleine formaat, brengen we ze naar Architectuurcentrum Rondeel waar ze allemaal vanaf zondagmiddag 7 April worden tentoongesteld. We maken er natuurlijk een wedstrijd van. Een jury gaat op die zondagmiddag beoordelen welke nieuwe wereld er het mooiste, spannendste en verrassendst uitziet. Definitieve uitnodigingen hiervoor worden nog per post verstuurd.

Nieuwsgierig naar de aanleg van ons nieuwe Groene schoolplein?

Klik hier voor het laatste nieuws

Binnenkort

Studiedag: alle kinderen vrij
vrijdag 18 okt 2019
Herfstvakantie
zaterdag 19 okt 2019
Streetwisedag (ANWB) / week van de luizencontrole
maandag 28 okt 2019
Maandsluiting groep 1 t/m 4 (ouders welkom)
vrijdag 01 nov 2019
10-minuten-gesprekken
woensdag 06 nov 2019
Studiedag: alle kinderen vrij
woensdag 06 nov 2019
Maandsluiting gr 5 t/m 8 met de voorleeswedstrijd (ouders welkom)
vrijdag 08 nov 2019
10-minuten-gesprekken
woensdag 13 nov 2019
Versieravond Sint
maandag 18 nov 2019
Sintviering
donderdag 05 dec 2019

Zoeken op deze site

Go to Top
JSN Epic 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework