Bouw je eigen, ideale wereld in een schoenendoos. Met deze opdracht gaan leerlingen uit groep 7 en 8 aan de slag. Onder leiding van professionals leven zij hun fantasie uit en bouwen zij hun gedroomde wereld in klein formaat.

Inspiratie
Steeds meer plekken op de aarde vormen een bedreiging voor ons wonen. We gaan op zoek  naar andere gebieden om te kunnen wonen. In samenwerking met het  Architectuurcentrum Rondeel bedenk je hoe je in deze nieuwe wereld kunt leven, in een land ‘hier ver vandaan’. Als op een onbewoond eiland. We gaan samen met jullie op zoek naar hoe je kunt wonen, spelen en leren op plekken waar tot nu toe nog nauwelijks gewoond wordt.

2 en 3 dimensies
We werken hierbij van platte schets op papier (2 dimensies) naar een ruimtelijke voorstelling (3 dimensies) van je verhaal over het wonen in een wereld van morgen. Je droomwereld kan een verbeelding zijn van: een kamer, een tuin, een school, een weg of zelfs een (gedeelte van een) stad.

Er is een winnaar!
En dat alles passend in een schoenendoos. Als alle nieuwe werelden passen in dat kleine formaat, brengen we ze naar Architectuurcentrum Rondeel waar ze allemaal vanaf zondagmiddag 7 April worden tentoongesteld. We maken er natuurlijk een wedstrijd van. Een jury gaat op die zondagmiddag beoordelen welke nieuwe wereld er het mooiste, spannendste en verrassendst uitziet. Definitieve uitnodigingen hiervoor worden nog per post verstuurd.

'mei'vakantie
zaterdag 27 apr 2019