De eerste weken van een nieuw kalenderjaar zijn op iedere basisschool drukke weken.
In de donkere dagen na Kerst wordt er veel van onze leerlingen en van ons als leerkrachten verwacht.
Na de kerstvakantie worden vanaf groep 2 veel toetsen afgenomen en veel observaties gedaan: CITO-toetsen, het bijhouden van het OntwikkelingsVolgModel bij de kleutergroepen, het invullen van observatielijsten met betrekking tot sociaal-emotionele ontwikkeling, de wintersignalering van Veilig Leren Lezen in groep 3 en natuurlijk de CITO-eindtoets in groep 8. Binnenkort vinden er onder andere naar aanleiding van de rapporten oudergesprekken plaats. U heeft hier een uitnodiging voor ontvangen. (Mocht dat niet zo zijn, neem dan even contact op met de groepsleerkracht. De adviesgesprekken van groep 8 vinden op een ander moment plaats.)

Natuurlijk vinden we het als school belangrijk om de balans tussen inspanning en ontspanning te bewaren, juist in zo’n periode. Een aantal bijzondere momenten uit de achterliggende weken waren in dat opzicht: de techniekweek, de voorleesdagen en de gelwedstrijd. Van diverse activiteiten vindt u leuke verslagen en mooie foto’s op onze website www.obs-desleutel.nl. Met name in de techniekweek hebben veel vaders en moeders geholpen om deze tot een succes te maken. Bedankt daarvoor!
Verderop in deze nieuwsbrief leest u iets over het theaterproject waar alle leerlingen van De Sleutel aan meedoen. Deze lessen worden afgesloten met een korte voorstelling voor elke groep.

Streetwisedag (ANWB) / week van de luizencontrole
maandag 28 okt 2019
Maandsluiting groep 1 t/m 4 (ouders welkom)
vrijdag 01 nov 2019