Al voor de vierde keer organiseert HORDe (de werkgroep Hoogbegaafden Onderwijs Regio Deventer) donderdag 10 januari 2013 een scholeninformatieavond. Deze voorlichtingsavond is georganiseerd door HORDe om de schoolkeuze voor ouders en (hoog)begaafde kinderen wat gemakkelijker maken. Middelbare scholen uit de regio vertellen wat zij te bieden hebben aan getalenteerde leerlingen.

Anders dan andere jaren nodigen we nu niet alleen ouders uit maar ook de getalenteerde kinderen uit groep 7/8. De scholen, die zich presenteren, nemen ook één of twee leerlingen mee als aanspreekpunt. De opzet van de avond bestaat uit een korte presentatie (5 minuten) van elke school. Daarna is er een scholenmarkt, waarbij er ruim de gelegenheid is om persoonlijke vragen te stellen, zodat de keuze voor welk vervolgonderwijs iets makkelijker wordt.
De avond vindt plaats in de Vrije School De Kleine Johannes, Oosterstraat 3, Deventer; Tijd: 19.30 - 21.30

De scholen die komen zijn:
Het Gymnasium Apeldoorn,                  De Capellenborg (Wijhe),
De Boerhaave en Stormink uit Deventer,        De Waerdenborch (Holten),
Het Veluws College (Twello),                Het Isendoorn (Warnsveld),
Het Stedelijk Lyceum (Zutphen).

Aanmelden kan – maar moet niet – via . Er wordt dan een overzicht met informatie over de betrokken scholen vooraf per mail verstuurd.
Nmens HORDe, Cornelie Hemmes; 0570 601038;

zondag 18 aug 2019