Bladinzamelactie 2012November 2012 -  Ook dit jaar heeft De Sleutel weer meegedaan aan de bladinzamelingswedstrijd.
In de categorie buitenscholen moest  De Sleutel het  o.a opnemen tegen De Dorpsschool uit Bathmen  de winnaar van vorig jaar.

Door de verschillende groepen werd veel blad verzameld: in de pauzes, op de woensdagmiddag en onder schooltijd. Ook veel ouders brachten zakken vol verzameld blad mee.

Een enkele groep is  ook wat verder de wijk ingegaan en heeft daar een mooie hoeveelheid blad weten te bemachtigen. Meneer Dijkerman werd ingeschakeld en  kwam met de aanhanger voorrijden, waar de kinderen van groep 6 en 8 heel wat blad konden ingooien.
De bladbox werd  tussentijds 2 keer leeggehaald en aan het einde van de inzamelingsperiode was de bladbox ook weer aardig gevuld.
De Sleutel  kwam uit op een totale hoogte van 5.30 m en bereikte hiermee  de 2e plaats. Tot de laatste minuut voor de meting waren kinderen in de weer om blad te halen. Dit kon echter niet verhinderen dat de Dorpsschool met een hoogte van 5.45 m de 1e prijs won.
Organisator Bennie Bladman van Cambio had voor alle kinderen een pakje chocomel, een speculaasje en een vaantje als dank voor het harde werken.
Ook leuk was dat de Deventer radio en televisie omroep aanwezig was om opnames te maken. In de nieuwsuitzendingen die avond was te zien, hoe enthousiast iedereen heeft meegedaan van De Sleutel. Bedankt!!!
En wie weet…………….winnen we volgend jaar de bladbokaal!

Ine Dijkerman
Coördinator bladinzamelingswedstrijd