Logo-De-Sleutel-transparant

Kinderen oefenen gedurende het gehele schooljaar hun leesvaardigheid. Het einde van het schooljaar komt in zicht en de zomervakantie staat voor de deur. Vaak lezen kinderen in de vakantie minder dan normaal. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de vakantie niet lezen, na de vakantie een terugval hebben in de leesontwikkeling.

Je voorkomt deze zomerdip door regelmatig met uw kind te lezen. Natuurlijk kun je gewoon boeken lezen, maar denk ook aan een folder van een dierentuin of pretpark waar jullie naar toe gaan. Of een informatief boek over het land waar jullie op vakantie gaan. En ook strips, vakantieboeken en kindertijdschriften zijn leuk om te lezen. Kortom, het maakt niet uit wat je kind leest, als het maar leest.

Voor de groepen 3, 4 en 5 staan werkboekjes op de volgende site: http://www.taalpilots.nl/implementatiekoffer/zomerdip. De link naar TaalPilots is ook te vinden op onze schoolwebsite op de pagina: http://www.obs-desleutel.nl/weblinks/educatief.

Deze werkbladen horen bij de boekjes Vos en Haas op het eiland en Tot kijk Vos en Haas. Tevens zijn er ook veel educatieve apps waaraan uw kind veel plezier kan beleven en veel van kan leren. Maar laat uw kind vooral genieten van de heerlijke vakantie!

Josty Kistemaker, intern begeleider.

Binnenkort

voorjaarsvakantie
zaterdag 16 feb 2019
Nieuwsbrief
vrijdag 22 feb 2019
week van de luizencontrole
maandag 25 feb 2019
nieuws uit de groep
vrijdag 01 mrt 2019
studiedag: alle leerlingen vrij
vrijdag 01 mrt 2019
piekdag: alle leerlingen vrij
maandag 04 mrt 2019
kixxx
vrijdag 08 mrt 2019
rapport mee naar huis
vrijdag 08 mrt 2019
contactavond
dinsdag 19 mrt 2019
nieuwsbrief
vrijdag 29 mrt 2019

Zoeken op deze site

Go to top