Logo-De-Sleutel-transparant

Kinderen oefenen gedurende het gehele schooljaar hun leesvaardigheid. Het einde van het schooljaar komt in zicht en de zomervakantie staat voor de deur. Vaak lezen kinderen in de vakantie minder dan normaal. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de vakantie niet lezen, na de vakantie een terugval hebben in de leesontwikkeling.

Je voorkomt deze zomerdip door regelmatig met uw kind te lezen. Natuurlijk kun je gewoon boeken lezen, maar denk ook aan een folder van een dierentuin of pretpark waar jullie naar toe gaan. Of een informatief boek over het land waar jullie op vakantie gaan. En ook strips, vakantieboeken en kindertijdschriften zijn leuk om te lezen. Kortom, het maakt niet uit wat je kind leest, als het maar leest.

Voor de groepen 3, 4 en 5 staan werkboekjes op de volgende site: http://www.taalpilots.nl/implementatiekoffer/zomerdip. De link naar TaalPilots is ook te vinden op onze schoolwebsite op de pagina: http://www.obs-desleutel.nl/weblinks/educatief.

Deze werkbladen horen bij de boekjes Vos en Haas op het eiland en Tot kijk Vos en Haas. Tevens zijn er ook veel educatieve apps waaraan uw kind veel plezier kan beleven en veel van kan leren. Maar laat uw kind vooral genieten van de heerlijke vakantie!

Josty Kistemaker, intern begeleider.

Binnenkort

Tweede Paasdag
maandag 22 apr 2019
Paaslunch
dinsdag 23 apr 2019
inloopavond / kijkavond
donderdag 25 apr 2019
rapportfolio
donderdag 25 apr 2019
'mei'vakantie
zaterdag 27 apr 2019
Koningsdag
zaterdag 27 apr 2019
week van de luizencontrole
maandag 06 mei 2019
nieuws uit de groep
vrijdag 10 mei 2019
avondvierdaagse
maandag 13 mei 2019
nieuwsbrief
vrijdag 24 mei 2019

Zoeken op deze site

Go to top