Jongetje als onbeschreven blad - obs de sleutel - schalkhaarIn de nacht van 4 op 5 juli is het bronzen beeldje bij onze school gestolen. Het beeldje stond aan de Kolmansweg ter hoogte van de personeelskamer. Het beeldje 'Jongetje als onbeschreven blad' is eigendom van de gemeente Deventer.

We waren de laatste tijd juist op zoek naar de oorsprong van het beeldje. Hierover was contact tussen Gerrit Dijkerman en Kees Stormink, een oud-directeur van De Sleutel.

In de tijd dat het beeldje geplaatst is, was het gebruik dat een percentage van de bouwkosten besteed werd aan kunst.

Naast het verhaal over diefstal gaan er ook geruchten dat het jongetje eindelijk op eigen benen kon staan en zelf de wijde wereld is ingetrokken. We zullen zien of we binnenkort een ansichtkaartje in de brievenbus krijgen.

voorjaarsvakantie
zaterdag 16 feb 2019