Alpe d'Huzes - Foto: Ronny te WechelOp 9 mei 's ochtends ratelde de wekker om 6.30 uur.

"Een luisterend oor aan het raam....?"

"Nee hé, het regent .....!

Snel de buienradar checken.

Dat voorspelt weinig goeds: regen, regen en nog eens regen. Maar vanuit de gedachte: "Opgeven is geen optie", wordt alles in gereedheid gebracht om van de sponsortocht een groot succes te maken.

Rond 8.00 is het verzamelen bij de Immer Weiter fietsbrug. Eén voor één komen de helpende handen "aangedruppeld." De één in regenpak, de ander met paraplu. Da's nodig want de regen komt letterlijk met bakken uit de hemel. Even later komt er een telefoontje. Besloten wordt dat de leerlingen van groep 1-4 op school blijven. Het weer is te slecht. Da's ff flink balen. Maar niet getreurd, er wachten straks leerlingen van de groepen 5 - 8. Dus maar weer in de plenzende regen verder.

Groep 5 arriveert; gezien het vroege tijdstip moeten ze even wachten. Vanwege de extreme regenval gaan zij, om de tijd te overbruggen, schuilen in een schuur even verderop.

Om 9.15 uur is alles opgebouwd: de EHBO post, het afgezette fiets-parcours omhoog en omlaag en de versnaperingtent, verzorgd door de ouderraad. Na afloop krijgt elke leerling drinken en twee dropsleutels. De stadswachten arriveren en krijgen een korte instructie. Het wordt zowaar even droog. Even later komt de journalist van de Stentor, vergezeld door de fotograaf.

Om 9.30 is het wachten op de wethouder. Ze is er nog niet, maar gelet op het strakke tijdschema wordt er toch gestart. Helaas gaat het weer regenen. Groep 5 wordt samen met meester Arno op de foto gezet voor de Stentor. Vol enthousiasme beginnen de leerlingen aan hun inspanning. Na 20 minuten deels door de modder ploeteren, zijn ze moegestreden.

De tweede groep komt aan de start. De zon komt voorzichtig door het wolkendek. Zou het dan toch beter gaan worden....?

Margriet de Jager, wethouder van de gemeente Deventer, is inmiddels gearriveerd en geeft het officiële startsein. Groep 6 gaat er flink tegenaan. Er is een heuse onderlinge competitie. Ze proberen elkaar te overtroeven met het aantal beklimmingen. Daarna is groep 7 aan de beurt. Voor meerdere leerlingen heeft deze beklimming voor het goede doel een emotionele lading. Tot slot gaat groep 8. Gezien de grootte wordt de groep in tweeën gesplitst. De meiden starten als eerste. Ze worden flink aangemoedigd door de jongens. Even later worden de rollen omgewisseld. Om 11.30 uur is het festijn helaas afgelopen. De boel opruimen en terug naar school.

Nu komt het spannende werk. Wat is de totaalopbrengst?

Na 6 uur ploeteren met de sponsorkaarten en -enveloppen, alles in excel stoppen, rolt om 16.00 uur het eindbedrag uit de computer. Er is door alle leerlingen van de Sleutel voor ruim € 5300, - bij elkaar gefietst en gelopen. ONGELOOFLIJK MOOI !!!!

Namens stichting Alpe d´HuZes wil ik iedereen bedanken.

(Meester) Arno Hilberink

Bekijk alle foto's van de beklimming van de brug via deze link.

Tweede Paasdag
maandag 22 apr 2019