Afgelopen maandag is de luizengroep weer actief geweest om alle kinderen van de school te controleren op hoofdluis. Ouders van kinderen waarbij hoofdluis gesignaleerd is, zijn daarvan door de (groeps)leerkracht in kennisgesteld. Verder zijn de groepen die het betreft op de hoogte gebracht.

Bij een controle direct na een vakantie worden ouders van kinderen met hoofdluis gevraagd om hun zoon of dochter van school op te halen en te behandelen (dit is dus geen verplichting). Tegenwoordig wordt gestimuleerd om kinderen met luizen dagelijks te kammen en geen gebruik te maken van antihoofdluismiddelen. Uit de praktijk blijkt namelijk dat hoofdluis steeds vaker resistent is tegen bepaalde middelen.

De werkgroep 'luizenouders' zoekt overigens nog ouders die bereid zijn om mee te helpen bij de controle. U kunt zich hiervoor opgeven bij Erika Kranenburg:.

'mei'vakantie
zaterdag 27 apr 2019