Vorige maand ben ik begonnen met de cursus video-interactie-begeleiding (VIB). VIB is een methode van leraarbegeleiding waarbij korte video-opnames in de groep gemaakt worden, met als doel de leraar te begeleiden bij zijn/haar onderwijskundige taak. Er worden slechts korte fragmenten van de opname gebruikt.

Belangrijke aandachtspunten zijn: de sfeer in de klas, hulp aan individuele leerlingen, de manier waarop de groep werkt en de manier waarop de leraar lesgeeft.

De video-opnames worden met de leraar besproken en samen kijken we hoe het één en ander verloopt in de klas. Het spreekt vanzelf dat de beelden alleen voor intern gebruik zijn. Wanneer het specifiek om uw zoon of dochter gaat zal uiteraard om uw toestemming worden gevraagd.

Wanneer u vragen of bezwaren heeft tegen het maken van videobeelden voor intern gebruik, dan hoor ik dat graag.

Josty Kistemaker (ib-er)

voorjaarsvakantie