In de maand mei gaan we aan de slag met een schoolbreed project over oplossingsgericht werken met kinderen. We doen dat aan de hand van de methodiek van Kids’ Skills. Kids’ Skills is een positieve, constructieve manier voor kinderen om problemen te overwinnen door nieuwe vaardigheden te leren. In Kids’ Skills worden kinderen niet gezien als doelwit van interventies door volwassenen, maar als rechtmatige partners van wie verwacht wordt dat ze actief deelnemen aan alle beslissingen die hen aangaan. Daarmee worden ze eigenaar van hun eigen leerproces.
Kids’ Skills sluit dus prima aan bij onze daltonuitgangspunten: vrijheid/verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en samenwerken.

Voor u als ouder is het belangrijk om te weten dat het project feestelijk wordt afgesloten op vrijdag 25 mei van 11.15 – 12.00 uur. U bent hiervoor alvast van harte uitgenodigd. Binnenkort ontvangt u een aparte mailing over het project Kids’ Skills op De Sleutel.

Gelwedstrijd groep 5 t/m 8
vrijdag 14 feb 2020