Nationale Voorleesdagen 201218 tot en met 28 januari 2012 staan geheel in het teken van voorlezen aan jonge kinderen. Want dit zijn de Nationale Voorleesdagen! Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Dit jaar staat het prentenboek Mama kwijt van Chris Haughton centraal. Dit is het Prentenboek van het Jaar.

De Bibliotheek Deventer pakt tijdens de Voorleesdagen uit met een veelheid aan activiteiten, mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van de Bibliotheek Deventer.

Gratis lid
Kinderen tot 8 jaar worden van 18 tot en met 28 januari gratis lid van de bibliotheek en krijgen een leuk cadeautje.

Peuter- en kleutervoorstellingen
In diverse bibliotheekvestigingen vinden tijdens de Nationale Voorleesdagen leuke peuter- en kleutervoorstellingen plaats, geïnspireerd op het boek Mama kwijt. Alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk en vooraf opgeven is niet nodig.

Zaterdag 21 januari - Mama kwijt
door KinderMuziekTheater Vuurvlinders
de Bibliotheek Keizerslanden - Graaf Florisstraat 3 - 11.00 uur

Woensdag 25 januari - Mama kwijt
door Rik Rikken, poppenspeler
de Bibliotheek Schalkhaar - Lindeboomsweg 1a-2 - 11.00 uur

Woensdag 25 januari - Mama kwijt
door Rik Rikken, poppenspeler
de Bibliotheek Diepenveen - Burg. Crommelinlaan 1 - 15.00 uur

Bibliotheek Bathmen - Schoolstraat 13 - 10.00 uur

Bibliotheek Colmschate - Flora 259 - 12.30 uur

Bibliotheek Centrum - Brink 70 - 15.00 uur

Wie maakt de mooiste voorleesfoto?
Voorlezen levert vaak onvergetelijke momenten op. Momenten om vast te leggen!  Als u nu uw leukste voorleesfoto naar de bibliotheek stuurt, maakt u kans op een digitale fotolijst. Een deskundige jury bepaalt de winnende foto. Op zaterdag 28 januari 2012, de laatste dag van de Nationale Voorleesdagen, vindt de prijsuitreiking plaats. Foto’s kunnen tot woensdag 25 januari 2012 gemaild worden naar . Deelnemende foto’s worden getoond op www.obdeventer.nl/jeugd
Koekjes bakken in de Bibliotheek Keizerslanden
In het boek Mama kwijt vindt Kleine Uil zijn mama terug en om dat te vieren gaan Eekhoorn, Kikker, Kleine Uil en Mama uil koekjes eten. Want (zelfgebakken) koekjes zijn het állerlekkerste dat er is!  Op woensdag 25 januari 2012 van 14.00-16.00 uur kunnen kinderen van 4 tot 8 jaar in de Bibliotheek Keizerslanden/lunchroom Floris Vijf zelf koekjes komen bakken. Opgeven voor deze activiteit kan tot 22 januari via . Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen en vol = vol!

Wekelijkse voorleeshalfuurtjes
In bijna alle bibliotheekvestigingen wordt er op woensdagmiddag voorgelezen, met dank aan enthousiaste bibliotheekvrijwilligers. Kijk voor actuele informatie over deze voorleeshalfuurtjes op www.obdeventer.nl.

zaterdag 24 aug 2019