Met ingang van 16 januari 2012 gaat onze school deelnemen aan het EU-Schoolfruitprogramma, een Europees voorlichtingsprogramma dat de nadruk legt op het eten van voldoende groenten en fruit.
Uit onderzoek blijkt dat er een verband is tussen verkeerd eetgedrag en het ontstaan van overgewicht en welvaartsziekten. Ook blijkt dat kinderen te weinig groenten en fruit eten en te vaak kiezen voor ‘ongezonde’ tussendoortjes. Wat de leerlingen eten is de verantwoordelijkheid van ouders/verzorgers, maar met het EU-Schoolfruitprogramma kan de school kinderen helpen gezonder te leren eten en zo de basis te leggen voor een gezond leven. De praktijk heeft uitgewezen dat dit werkt!

Het EU-Schoolfruitprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, het Productschap Tuinbouw, het Steunpunt Smaaklessen & SchoolGruiten en de vier sponsoren uit de groenten- en fruitsector Schoolfruit.nu i.s.m The Greenery, Fruitschool, Vitamine & Zo en de Groene Tas. Het programma wordt ondersteund door Stichting Voedingscentrum Nederland en het GroentenFruitbureau. U kunt hierover meer lezen op de website www.euschoolfruit.nl.
Kern van het EU-Schoolfruitprogramma is het gezamenlijk eten van groenten en fruit in de klas: het ‘gruiten’. De kinderen krijgen daarvoor op 3 vaste dagen in de week (de ‘gruitdagen’) gedurende 10 weken een portie groenten of fruit uitgereikt tijdens de ochtendpauze om gezamenlijk in de klas op te eten. Deze groenten- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie en Schoolfruit.nu i.s.m
The Greenery.
Onze drie vaste gruitdagen worden woensdag, donderdag en vrijdag (advies Schoolfruit.nu). Op deze gruitdagen hoeft u dus geen pauzehap mee te geven.
Er zijn voor de ouders géén kosten verbonden aan deze groenten- en fruitverstrekkingen.
De school ziet in het
EU-Schoolfruitprogramma een waardevolle investering in de gezondheid van de leerlingen nu én later als ze groot zijn. Een effectieve en voor de kinderen vooral ook gezellige én leuke manier om gezonder te leren eten.

JSN Epic 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework