Dit kalenderjaar hebben we afgesloten met een geslaagde gezellige kerstviering.
Vanaf 16.30 uur verscheen iedereen prachtig gekleed en keurig geknipt en gekamd op school.

In de grote zaal volgde toen een kerstprogramma voor en door de kinderen. Er werd toneelgespeeld en gezongen over kerststallen, kerstbomen, over Jingle Bells.  Ook de kerstkraker ‘All I want for Christmas is you’ (in lipdub-versie) ontbrak niet.

Tijdens de kerstmaaltijd van de kinderen met overheerlijke, zelfgemaakte hapjes stroomde het schoolplein geleidelijk vol met ouders, verzorgers, opa’s en oma’s. Het plein was voor deze gelegenheid geheel in kerststemming. Een echte kerstal met kippen en schapen, Jozef,  Maria en het kindje Jezus. Een gezellig knapperend vuurtje. Een kleine kerstmarkt met kerstversiering van eigen makelij en andere prullaria. De opbrengst? Ongeveer €300. Een kwart van dat bedrag gaat naar het Alp d’Huez-project van meester Arno. De rest van het geld wordt gebruikt voor het schoolkamp van groep 8.  En dat alles onder genot van een kerstbanket met een warme chocomel of glühwein.

Na afloop was er een fanatieke oudergroep die samen met de kerstcommissie en de  leerkrachten de school ontkerstend heeft. Misschien wel een beetje kaal met nog één schooldag voor de boeg. Maar gelukkig is de kerstfeestvreugde thuis nog lang niet afgelopen.

Wij wensen iedereen een goede vakantie, prettige kerstdagen en een goede jaarwisseling. En … voorzichtig met vuurwerk!

NB Binnenkort vindt u meer links op deze website naar foto’s en filmpjes.

Klik hier voor de foto's van het feest in de klas van groep 3.

Nog 215 foto's die op de Kerstavond op school zijn gemaakt zijn via deze link naar Picasa te bekijken.