Koffie met GertHet is alweer bijna kerstvakantie.
Mijn eerste periode op De Sleutel zit er op. En ik moet zeggen: ik heb het enorm naar mijn zin. Ik vind het heerlijk om weer in volle breedte (en diepte) bezig te zijn met onderwijs.

In het team en in de medezeggenschapsraad sluit ik in januari mijn wittebroodsperiode af. Vanaf dat moment wordt het wat mij betreft steeds duidelijker welke kant we met De Sleutel opgaan. In de nieuwsbrieven en op de website zullen we daar ook regelmatig verslag van doen.

Mijn directeurskamertje zit wat verstopt in het gebouw. Bij de grootscheepse renovatie (2013 / 2014?) zal dat ongetwijfeld veranderen. Gelukkig weten veel ouders mij te vinden. Ook op het plein word ik al regelmatig aangesproken. Meestal is daarvoor dan een directe aanleiding.

Op maandagochtend 16 januari, na de weekopening, wil ik ouders en verzorgers in de gelegenheid stellen om juist op informele wijze met mij van gedachten te wisselen over het onderwijs op De Sleutel en alles wat u in dat verband bezighoudt.
Onder het genot van een kopje koffie of een kopje thee kunnen dan diverse zaken de revue passeren: het ouderportaal, ontwikkelingen rond Andere Tijden, communicatie tussen ouders en school, ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie, de wijze van lesgeven, enzovoort.

Mocht u op dat moment niet kunnen en u wilt toch iets met mij bespreken of delen, dan kun u mij ook altijd telefonisch of per mail bereiken. U kunt natuurlijk ook gewoon de directiekamer binnenstappen. Mocht het dan niet uitkomen, dan maken we een afspraak om op een ander moment verder te praten.

Gert Katerberg

'mei'vakantie